Haberler

Tokat Hava Limanı Projesi 2020 Yılında Tamamlanacak

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, yeni Tokat Hava Limanı projesinde alt yapı çalışmalarında müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını belirterek,"Havaalanımız 2020 yılında hizmete açılacak" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, yeni Tokat Hava Limanı projesinde alt yapı çalışmalarında müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını belirterek,"Havaalanımız 2020 yılında hizmete açılacak" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ile birlikte Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Halil Güleroğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Arslan, birinci önceliklerinin ulaşım, ikinci önceliklerinin tarım, üçüncü önceliklerinin ise turizm olduğunu söyledi. Ulaşımla ilgili devam eden projeleri değerlendiren Arslan,"Niksar yolumuzun Yağmurlu'ya kadar olan bölümde beton sati kaplaması bitecek. Önümüzdeki yılda Yağmurlu'dan itibaren Niksar bağlantı yoluna bağlantı yapılması içim gayret sarf edeceğiz. Bütçe ve ödenek çalışmalarını bu yıldan takip edeceğiz. Ünye-Akkuş yolu ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Ordu'daki mitingde açıklamıştı. Türkiye'nin en pahalı yolu oluyor 1.7 katrilyon liraya mal olacak. Tamamı viyadük ve tünellerle yapılıyor ve hiçbir virajı yok. Projesini Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğünde gördüm. Projesinin biter bitmez ihalesinin yapılacağını ümit ediyorum. Bu yolla ilgili olarak biz Ordu milletvekilleri ile iş birliği yapacağız. Almus yolumuzla ilgili olarak istimlak çalışmalarımız başladı. Almus yolumuz önemli ölçüde yenilenecek. Turhal-Zile arasındaki yolla ilgili olarak ihale yapıldı çalışmalar başlamak üzere. Zile Alaca yolunun da biran önce bitirilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Ünye yolu yapıldığı zaman Zile Alaca yolu bittiği zaman Karadeniz'deki araçların tamamı Ege'ye gidecekleri zaman bu yolu tercih edecek. Ayrıca Tokat-Sivas Karayolu Çamlıbel tüneli ile ilgili çalışmamız var. Etüt işlemleri bitti ihale edilmek üzere. Çamlıbel tüneli de biran önce başlar diye bekliyoruz" dedi.

Tokat Hava limanı 2020 yılında açılacak

Milletvekili Arslan, yeni hava limanı projesi ile ilgili çalışmalara değinerek,"Hava Limanı projesinin alt yapı ihalesi kesinleşti, alt yapı ile ilgili müteahhitte yer teslimi yapıldı. Müteahhit çalışmalara başlamak üzere, üst yapı ile ilgili de sözleşme imzalanmak üzere. Havaalanımız 2020 yılında hizmete açılacak. Tokat Hava Limanına büyük uçaklar, kargo uçakları inebilecek" diye konuştu.

Tarımsal faaliyetler

Tarımsal çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Arslan,"Kazova, Erbaa, Niksar ovası ve Artova'yı hepsini bir bütün halinde değerlendirip çiftçinin daha fazla ürün elde edebileceği ürünlerin tespiti ile planlı programlı bir tarımsal faaliyet yapması için çalışmalarımızı tarım il müdürlüğü ile koordine edeceğiz. Tarım ürünleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Domates ve buğday da kalitenin daha da artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bağcılık alanında da önemli projeler yürütülüyor. Örtü altı tarımı teşvik ediyoruz. Hayvancılıkla ilgili DOKAP kapsamında önemli teşvikler var" ifadelerini kullandı.

Ballıca Mağarası UNESCO yolunda

Kaz Gölü ve Ballıca Mağara'sının birlikte olduğu bölgeyi turizm bölgesi olarak değerlendirip bu bölgeye gelecek turistlerin konaklamasını sağlayacak yönde çalışmaları olduğunu belirten Arslan,"Ballıca Mağarasını da UNESCO Dünya doğa mirasına alınması için müracaatları hazır. Buda Tokat'a önemli bir katkı sağlayacak. Geçen yıl mağarayı 800 bin kişi gezmiş. Bu insanların Tokat'ta konaklaması için çaba içerisindeyiz. Ballıca Mağarasına gelen insanlar Tokat şehir merkezine de gelirse ilimiz için önemli bir katma değer olacak. Bu çalışmaların hepsini milletvekili arkadaşlarımızla birlikte takip edeceğiz" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title