Haberler

Tokat'a Yeni Müze Müdiresi

Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Tokat Müze Müdürlüğü'ne Atanan Belgin Hancı Görevine Başladı.

Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Tokat Müze Müdürlüğü'ne atanan Belgin Hancı görevine başladı.

Tokat Müzesi'nde yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Müze Müdiresi Hancı, kentte kültürel ve tarihi anlamda elinden geleni yapmaya gayret göstereceğini söyledi. Tokat Müzesi'nde mevcut potansiyelin yeterince değerlendiremediği kanaatinde olduğunu ifade eden Hancı, "Genel müdürlüğümüzün bakış açısı burayı tamir, onarım teşhir ve tanzime koyup yeniden daha uygun teşhir alanları oluşturup hizmete sunmak. Bu binanın üst örtü ile kapanacak, camlı bölme olacak, teşhir salonu geniş alana taşınacak. Daha akıcı, daha güzel unutmadan geriye dönüp bakılabilecek şekilde bir yer olacak" dedi.

Hancı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından vatandaşlarının müze ve ören yerlerine ilgisini artırmak amacıyla "Müze Kart" uygulamasına geçildiğini hatırlatarak müzelerden 20 YTL karşılığında temin edilebilecek kartla 1 yıl boyunca vatandaşların, bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini istedikleri zaman, istedikleri sıklıkta ziyaret etme olanağı bulacaklarını sözlerine ekledi.

1968 yılında Ankara'da doğan Belgin Hancı, Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Anabilim Dalı Klasik Arkeoloji Bölümü'nü bitirdi, Mardin, Aydın, Muş ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı.

(Nİ-SA) 23.06.2008 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title