Haberler

Tokat'a 30 Milyon TL'lik Yatırım

Tokat’ta yaklaşık 100 dönümlük alan üzerine inşa edilecek olan Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi 30 milyon TL’lik yatırımla bölgeye katma değer sağlayacak.

Tokat'ta yaklaşık 100 dönümlük alan üzerine inşa edilecek olan Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi 30 milyon TL'lik yatırımla bölgeye katma değer sağlayacak.

Tokat İl Genel Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısının 4. birleşiminde Topek Et Kombinası ve Parçalama Tesisi hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı. Turhal Belediye Meclis Üyesi Yusuf Tosun ve Pancar Kooperatifi yetkilisi Aydın Ergemen, İl Genel Meclis Üyelerine brifing verdi.

Turhal Belediye Meclis Üyesi Yusuf Tosun, tesisin bölge ekonomisine vereceği katkıyı dile getirerek, "Tesisimizin ekonomik katkılarının yanı sıra çevre üzerinde ki etkilerinin neredeyse sıfıra indirgenmesi ile de her yönüyle faydalı bir işletme olduğunu görmekteyiz. Mezbahalarda kesim yapılmasında ki amaç, insan ve hayvan sağlığını korumak ve mümkün olduğunca ekonomik kayıpları önleyerek ülke ekonomisine katkıda bulunabilmektir. Mezbahalarda 80 çeşit yan ürün elde edilmektedir. Fakat ülkemiz kesim atıklarının bir şekilde ayırma tabi tutulup ekonomiye kazandırması için yapılan çalışmalar yetersiz olduğundan elde edilen yan ürün sayısı da nispeten kısıtlı olmaktadır" dedi.

Tokat Belediyesi öncülüğünde Tokat Valiliği İl Özel İdaresi, Turhal, Zile ve Pazar Belediyeleri, Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifi, Tokat Damızlık Yetiştiricileri Birliği ortaklığında Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Arzupınarı köyünde yapılacak. 100 dönümlük alan üzerinde yaklaşık 30 milyona mal olacak tesis 3 etapta yapılacak. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turhal Aydın Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title