Haberler

Tiyatro Kedi 2010 / 2011 Sezonu Oyunları

Bir Yaz Gecesi Rüyası 'nda; Bir Büyü Sonucu Ortaya Çıkan Yanlışlıkların Sebep Olduğu Komik Olaylar Anlatılıyor.

Bir Yaz Gecesi Rüyası / yazan: WILLIAM SHAKESPEARE

Oyuncular: Tamer Karadağlı, İsmet Üstekin, Dilek Aba, Orçun Kaptan, Elif Çakman, Eda Gülten, Sertan Erkaçan, Merve Çaloğlu, Fahri Öztezcan, Hilmi Özçelik, Zeynep Papuççuoğlu, Adem Yılmaz, Hüseyin Gülhuy, Erez Ergin Köse

Bir yaz gecesi rüyası 'nda; bir büyü sonucu ortaya çıkan yanlışlıkların sebep olduğu komik olaylar anlatılıyor. Karmaşık aşk ilişkileri, komedi, heyecan ve entrika, Shakespeare'in diğer oyunlarında olduğu gibi; bu oyunda da yerini alıyor. Kentten bir grup esnaf, gözden uzak bir yerde Atina Dükü'nün düğününde sahneleyecekleri oyunlarını prova etmek için ormana gelirler. Oyuncuların lideri olan ve bir cin tarafından büyülenerek zor duruma sokulan Dokumacı Mekik (Tamer Karadağlı) ormanda Orman Kraliçesi Titania ile (Zeynep Papuççuoğlu) karşılaşır.

Periler Kralı Oberon, (İsmet Üstekin) karısı Orman Kraliçesi Titania'yı da bir öfke anında büyülemiştir. Büyünün etkisindeki Mekik ve Titania görürgörmez birbirlerine aşık olurlar. Yine aynı gece; Atina yakınlarındaki bir ormanda yollarını şaşıran dört sevgili (Orçun Kaptan, Elif Çakman, Eda Gülten, Sertan Erkaçan): Periler Kralı Oberon ile hizmetkârı Puck'ın (Dilek Aba ) büyüsüne kapılırlar.

Bir yazdönümü gecesinde geçen karmaşık ve komik olaylar dizisini anlatan "Bir Yaz Gecesi Rüyası", dünya tiyatro edebiyatının en komik oyunlarından biridir.

Tiyatro Kedi tarafından Müzikal olarak hazırlanan "Bir Yaz Gecesi Rüyası" nın genç ve dinamik kadrosunu; Hilmi Özçelik, Erez Ergin Köse, Adem Yılmaz, Merve Çaloğlu, Fahri Öztezcan, Hüseyin Gülhuy, oluşturuyor. Müzikalde oyunculara, Önder Bali yönetimindeki Kedi Quartet eşlik ediyor.

Pazar Günkü Cinayet / yazan: WOLFGANG EBERT

Oyuncular: Haldun Dormen, Füsun Önal, Sertan Erkaçan, Fahri Öztezcan, Hilmi Özçelik, Eda Gülten

Bir yandan ömrü boyunca, " Vegeratör " gibi ne olduğu belli olmayan icatlar yapan; öte yandan otuz yıllık karısının izni olmadan radyonun sesini bile açamayan kılıbık bir adam (Haldun Dormen): öldürülen bir telekızın "cinayet zanlısı" olarak aranırsa ne olur? Üstelik bu telekız, bir bakanın kızıysa ve dolayısıyla; medyanın ve halkın büyük ilgisini çeken bu cinayetin tek "katil adayı"nın bu pısırık adam olduğuna başta karısı ( Füsun Önal ) olmak üzere herkes inanıyorsa…

Tiyatro Kedi'nin yeni komedisi PAZAR GÜNKÜ CİNAYET; "terlik ve hırkadan", "çılgın bir gösterişe" geçiş yapan otuz yıllık bir evliliğin ve bütün bunlardan menfaat sağlamaya çalışan kişilerin komik , farklı, sürprizlerle dolu öyküsü.

Çalıkuşu / yazan: REŞAT NURİ GÜNTEKİN

Oyuncular: Ebru Cündübeyoğlu, Elif Çakman, Dilek Aba, Atılgan Gümüş,Oral Özer, Tarık Papuççuoğlu, Hakan Altıner, Özlem Çakar, Eda Gülten,Abdül Süsler, Erez Ergin Köse, Sanem İşler

Türk Edebiyatının başyapıtlarından biri, yaklaşık 90 yıldır en çok okunan Türk romanı, döneminde en çok ilgi ve seyirci toplayan Türk filmi, televizyonun seyirci rekorları kırmış unutulmaz dizisi, Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri,: ÇALIKUŞU, bambaşka bir yorumla Tiyatro Kedi 'de sahneleniyor.

Tiyatro Kedi'nin, Çalıkuşu yorumunda sahnede aynı anda üç farklı Feride'yi canlandıran Ebru Cündübeyoğlu, Elif Çakman ve Dilek Aba ile; 1920'lerde bir kadının İstanbul'dan Anadolu'ya uzanan mücadele dolu yaşamındaki evrelerini ve Feride lerin kimliğinde o dönemin koşullarının,baskısının,savaşımının Türk kadınına yansımasını izliyoruz.

Yazarının anlatımıyla "Gözlerinden uyku gibi sevda akan " Feride'nin ölümsüz aşkı Kamran'ı , Atılgan Gümüş oynuyor. Feride'nin yaşamında yer etmiş, hayatını, umut ve inançlarını etkilemiş insanları ise tiyatronun dev isimlerinden oluşan bir kadro yorumluyor.

Kibarlık Budalası / yazan: MOLIERE

Oyuncular : Haldun Dormen, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer, Erez Ergin Köse, Tarık Papuççuoğlu, Atılgan Gümüş

17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır :Asilzade olmak.. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir.

Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i (Deniz Türkali) baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını (Elif Çakman) da mutlaka bir "soylu" ile evlendirmek.

Oysa kızı bir başka gence aşıktır. (Oral Özer) Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont (Tarık Papuççuoğlu), ayakları yere basan karısı (Özlem Çakar), sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi (Dilek Aba) ve uşak (Abdül Süsler) ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title