Haberler

Ticaret Odası Başkanlarının Diyarbakır Toplantısı

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Mehmet Erat, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Ticaret Odası başkanlarıyla Diyarbakır'da bir araya geldiklerini belirtti.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Mehmet Erat, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Ticaret Odası başkanlarıyla Diyarbakır'da bir araya geldiklerini belirtti.

ATSO Başkanı Erat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da düzenlenen toplantıda ele alınan konular hakkında bilgi verdi.

Toplantının amacı hakkında bilgi veren Erat, artık kan akmamasını istediklerini belirterek, "Bu bölgede hiçbir annenin göz yaşlarının dökülmesine tahammülümüz kalmamıştır. TBMM'de temsilcisi bulunan tüm partilerle görüşme talebinde bulunacağız" dedi. Erat, şunları kaydetti:

"Bugün eğer bu bölgede bir kan akıyorsa her gün bir eve ateş düşüyorsa bizlerin buna seyirci kalmaması gerekiyor. Bunları söylerken şunu da unutmamamız lazım. Başbakanımızın kongrede çok önemli konuşmaları oldu. Bu Kürt meselesine ışık tutabilecek görüşleri ortaya koydu. Biz artık kanın akmasını ve insanların ölmesini istemiyoruz. Biz tarafları çağırıyoruz, artık bu silahlar susmalı. Bu şiddet bitsin bu kanı durdurun. Biz bölgemizde huzuru bulalım ekonomi anlamda güvencemizi sağlayalım."

Güvenlik sorunu yüzünden yatırımcıların Ağrı'ya yatırım yapmadığını savunan Erat, huzurun olmadığı bir yerde barınmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title