Haberler

Tiak Başkanı Reyting Operasyonu ile İlgili Bilgi Verdi

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından reyting ölçüm ve yapım şirketlerine düzenlenen operasyonda kapsamında, Televizyon İzleme ve Araştırma Komitesi (TİAK) Başkanı Hidayet Karaca'nın bilgisine başvuruldu.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından reyting ölçüm ve yapım şirketlerine düzenlenen operasyonda kapsamında, Televizyon İzleme ve Araştırma Komitesi (TİAK) Başkanı Hidayet Karaca'nın bilgisine başvuruldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılarak bilgisine başvurulan TİAK Başkanı Hidayet Karaca, emniyet çıkışı yaptığı açaklamada, "Bugün öğleden sonra reyting ile alakalı bir soruşturma başlatılmış ve bununla alakalı bir çalışma yapılıyor. TİAK Başkanı olarak bilgilendirme ve görüşlerimize başvurmak için emniyet tarafından bir davet oldu. Bunun için buraya geldim. Bundan yaklaşık birkaç ay önce, 2 bin 500 denek bilgilerinin ve o döneme ait olan 8 yüz hanenin deşifre edildiği konusunda bilgilerin sızdığı kamu oyuyla paylaşılmıştı. Biz TİAK olarak bu 8 yüz hanenin yerine yenilerinin seçilmesini istemiştik. Bu süreç takip ediliyordu. Aynı zamanda bizler için çok önemli bir nokta da sistemin güvenliği. Reklam pastasının dağılımı açısından sistemin güvenli bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bu 2 bin 500 hanenin kimden nasıl bir şekilde sızdığı, bunları kullanan var mı, olduysa bunların TİAK olarak takipçisi olacağımızı söylemiştik. Aynı zamanda AGB (Reyting ölçüm şirketi) de bir suç duyurusunda bulunmuştu. Ben tahmin ediyorum ki bunun üzerine başlayan bir soruşturma devam ediyor. Önümüzdeki günlerde detaylar ortaya çıktıkça bizler de sizlerle paylaşırız. " diye konuştu.

Basın mensuplarının, " Bu bilgilerin nasıl sızdığı konusunda bilgi edinebildiniz mi?" sorusuna Hidayet Karaca, " Hayır. Şu anda bir soruşturma devam ediyor. Nasıl sızdırılmışsa, kim sızdırmışsa, kimler bunu kullanmışsa, mutlaka bunların ortaya çıkması lazım. Reklam verenin verdiği paranın karşılığını görmesi lazım. Yayıncı, yapımcı hepimizin tek ölçüm kaynağı olan bu sistemin güvenilir olması lazım. Sistemde bir güvensizlik olursa bundan hepimiz zarar görürüz. Sistemin yara almaması, reklam verenin güvensizliğe düşmemesi için gerekenler yapılmalı " diye cevap verdi. - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title