Haberler

Theresa May: Yeni Hükümeti Ben Kuracağım

İngiltere Muhafazakar Parti Başkanı Theresa May, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i ziyaretinin ardından, yeni hükümeti kendisinin kuracağını açıkladı. May'in, 10 milletvekiline sahip Demokratik Birlik Partisi'nin (DUP) desteğinde bir "azınlık hükümeti" kurması bekleniyor.

Kraliçe'yi ziyaretinin ardından geldiği Downing Street 10 Numara'daki Başbakanlık Konutu önünde kısa bir açıklama yapan May, "Yeni hükümeti ben kuracağım" dedi. May, hükümeti kurmak için Demokratik Birlik Partisi'ndeki "dostları ile birlikte" çalışacaklarını açıkladı.

May, partisinin parlamentoda çoğunluğu kazanamaması üzerine Kuzey İrlanda'daki Demokratik Birlik Partisi'deki (DUP) "dostları"ndan gelecek desteğe güvendiğini söyledi ve "Özellikle Demokratik Birlik Partisi'ndeki dostlarımız ve müttefiklerimiz ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

May, iki partinin uzun yıllardır güçlü ilişkileri bulunduğunun altını çizerek, "Bu güçlü ilişkilerimiz de bana Birleşik Krallık'ın tamamının çıkarı için birlikte çalışabileceğimiz için yeterince güven veriyor" diye ekledi.

Muhafazakar Parti'nin, Demokratik Birlik Partisi'nin desteğiyle Avam Kamarası'nda oluşturacakları "muhafazakar ittifak" yasa çıkaracak çoğunluğa ulaşabiliyor. Muhafazakar iki partinin vekillerinin toplamı, çoğunluk sayısı olan 326'yı geçiyor.

Buna göre, Muhafazakar Parti, henüz durumu netleşmeyen bir sandalyeyi de kazanırsa, sandalye sayısı 319'a çıkıyor. Theresa May'in "Birlikte çalışacağız" dediği Demokratik Birlik Partisi'nin kazandığı 10 sandalye ile birlikte mahafazakar ittifakın toplam milletvekili sayısı 329'a yükseliyor.

Buna alternatif olarak kurulabilecek bir ilerici ittifak ise çoğunluğa ulaşamıyor. Buna göre, İşçi Partisi'nin 261 sandalyesine, İskoç Ulusal Partisi 35, Liberal Demokratlar 12, Plaid Cymru 4 ve Yeşil Parti 1 sandalye ile toplam 313 sandalyeye ulaşabiliyor.

Partilerin oy yüzdeleri ise şöyle: Muhafazakar Parti yüzde 42.4, İşçi Partisi yüzde 40.1, Liberal Demokratlar yüzde 7.3, SNP yüzde 3.1, UKIP yüzde 1.9, Yeşiller yüzde 1.6

2015 yılındaki genel seçimlerle karşılaştırıldığında İşçi Partisi'nin oylarını yüzde 5.5 artırdığı İskoça Ulusal Partisi, Liberal Demoratlar, aşırı sağcı UKIP ve Yeşiller Partisi'nin de oy oranlarında düşüş yaşandığı görülüyor.

İngiltere Parlamentosu Avam Kamarası'ndaki toplam 650 sandalye için, İngiltere'den 553, İskoçya'dan 59, Galler'den 40 ve Kuzey İrlanda'dan da 18 milletvekili seçiliyor. Tek başına iktidara gelebilmek için ise partilerin en az 326 sandalyeyi garantilemeleri gerekiyor. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Kuzey İrlanda Theresa May Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title