Haberler

Tgb'den Anıtkabir'e Cumhuriyet Yürüyüşü

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Ulus'taki 1'inci Meclis Binası önünden, Anıtkabir'e yürüyerek kutladı.

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Ulus'taki 1'inci Meclis Binası önünden, Anıtkabir'e yürüyerek kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinden Ankara'ya gelen TGB üyeleri Ulus'taki Birinci Meclis Binası önünde toplandı. 'Andımız'a sahip çık' sloganıyla Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçen TGB'lilere çevredeki çok sayıda vatandaş da destek verdi. 'Andımız' ve 'Varlığımız Türk varlığına armağan olsun' yazılı pankartla yürüyüşe geçen binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları, Trabzon'da PKK'lı teröristlerce öldürülen Eren Bülbül, İzmir'de şehit edilen polis memuru Fethi Sekin, kumpas davaları sırasında tutuklanan ve bırakıldıktan sonra yaşamını yitiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Türkan Saylan, sanatçılar Tarık Akan, Levent Kırca ve suikastlarda hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın da aralarında bulunduğu isimlerin fotoğraflarını taşıdı. 'Atatürk gençliği görev başına', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atan grup sık sık durarak 'Andımız'ı okudu. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonunda Anıtkabir'e giren TGB üyeleri, Atatürk'ün mozolesini ziyaret edip saygı duruşunda bulundu.

Öte yandan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, aralarında Ankara Barosu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de bulunduğu başka bir grup da Ulus'taki Birinci Meclis Binası'nın önünden Anıtkabir'e yürüdü. Gruplara çevrede toplanan vatandaşlar da destek verdi.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Anıtkabir Ulus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
title