Haberler

Tezgahı çalınan engelli simitçiye, yardım eli

Güncelleme:

Tezgahı çalınan engelli simitçiye, yardım eliMERSİN'de simit satarak ailesinin geçimini sağlayan evli ve 4 çocuk babası ortopedik engelli Süleyman Berk'in seyyar tezgahının çalınması üzerine, belediye tarafından yenisi hediye edildi.

Tezgahı çalınan engelli simitçiye, yardım eli

MERSİN'de simit satarak ailesinin geçimini sağlayan evli ve 4 çocuk babası ortopedik engelli Süleyman Berk'in seyyar tezgahının çalınması üzerine, belediye tarafından yenisi hediye edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Simit Arabam, Engel Tanımam' projesi kapsamında verdiği simit tezgahı, 17 Kasım günü Şehir Hastanesi kapısında çalınan engelli Süleyman B., polise giderek şikayetçi oldu. Araştırma başlatan Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde, yüzleri kapalı 3 kişinin simit tezgahını kilidini kırarak bir araca yüklediklerini belirleyen polis, araç plakasından yola çıkarak şüphelileri yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerden ismi açıklanmayan biri emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Pişman olduklarını belirten V.K. ve S.D. çaldıkları simit tezgahının yerini söylemedi. İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden S.D. tutuklandı, V.K. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

YENİDEN SİMİT SATABİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Süleyman Berk'e yeni bir simit arabası hediye ederek, mağduriyetini giderdi. Teslimatın ardından Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin uygun gördüğü ve Berk'in de istediği noktaya simit arabası yerleştirildi. Yeni arabasına kavuşan Süleyman Berk, simit satarak ailesinin geçimini sağlamaya devam edebilecek.

SEFERBER OLDULAR

Ailece çok mutlu olduklarını söyleyen Süleyman Berk, "Belediye Başkanımız olayı duyar duymaz duyarlılık gösterdi ve hemen konuya el attı. Probleminizi de gün içerisinde giderdiler, yeni bir araba verdiler. Bundan dolayı ailece çok mutluyuz. Sağ olsunlar, Allah razı olsun. Belediye başkanımıza, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadıkları için sağ olsunlar. Olayı duyduklarında seferber olan devletin bütün kurumlarına da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Berk Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title