Haberler

Teskomb Genel Başkanı Akgül Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, "Geçmişte çaycısına maaş veremeyen kurumun kasasında bugün Türkiye'deki esnaf ve sanatkara ait 3 milyar lirası var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a esnaf ve sanatkarı bu aşamaya getirdiği için teşekkür ediyoruz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, "Geçmişte çaycısına maaş veremeyen kurumun kasasında bugün Türkiye'deki esnaf ve sanatkara ait 3 milyar lirası var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a esnaf ve sanatkarı bu aşamaya getirdiği için teşekkür ediyoruz." dedi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu'nda konuşan Akgül, 2002 yılında genel başkan seçildiğinde esnaf kefalet kooperatiflerinin çalışamaz durumda olduğunu belirterek, "Yaşları otuzun üzerinde olanlar 2000'li yılları iyi hatırlar. Türkiye genelindeki Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin bir çoğu çaycısının maaşını ödeyemeyecek duruma gelmişti. Bugün, o zor günler geride kaldı." diye konuştu.

Akgül, 2002 yılında ülkedeki tüm esnaflara sunulabilen kredi tutarının 150 milyon lirayla sınırlı olduğunu, bugün ise bu rakamın 17 milyar liraya çıktığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Burası sizin kendi kurduğunuz ikinci kapınızdır. Burası sürekli açık olmalı ki esnafımız sıkıştığında kendi kooperatifine başvurarak sorununu çözebilsin. Geçmişte çaycısına maaş veremeyen kurumun kasasında bugün Türkiye'deki esnaf ve sanatkara ait 3 milyar lira var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a esnaf ve sanatkarı bu aşamaya getirdiği için teşekkür ediyoruz. Türkiye'de 2002 yılında tüm esnafa verdiğimiz kredi tutarı 150 milyon liraydı, bugün ülkenin tamamında 17 milyar lira kredi kullandırıp kefalet veriyoruz."

Konuşmanın ardından oy kullanma işlemine geçildi. Mevcut başkan Kemal Ay, 813 üyenin 420'sinin oyunu alarak yeniden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı seçildi. Diğer aday İsmail Ördü ise 391 oy aldı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Abdulkadir Akgül Nevşehir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title