Haberler

ABD'den Yüzsüz İtiraf: Terör Örgütü PKK ve YPG Küçük Çocukları Kaçırıp Savaştırıyor

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK ve örgütün Suriye uzantısı YPG'nin küçük yaşta çocukları kaçırarak savaştırdığını açıklayan bir rapor yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı, 2016 İnsan Ticareti Raporu'nu yayımladı.

Terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı YPG'nin, küçük yaştaki Yezidi ve Kürt çocukları kullandığı aktarılan raporda, "PKK ve Yezidi silahlı milis grup YBŞ, bazıları 12 yaşında olan Kürt ve Yezidi erkek ve kız çocuklarını, Kuzey Irak'taki çatışma ve destek görevleri için zorla topladı ve kullandı. Uluslararası organizasyonlar ve medyaya bakılırsa, Irak hükümeti YBŞ'nin maaşlarını ödedi." ifadesi kullanıldı.

ÖNÜNE GELEN ÇOCUKLARI KULLANMIŞ

Raporda çocukların, terör örgütü DEAŞ, Haşdi Şabi, aşiret güçleri, PKK ve İran destekli milislerle sınırlı olmaksızın Irak'ta faaliyet gösteren birçok silahlı grup tarafından zorla toplanmaya ve kullanılmaya karşı oldukça savunmasız kaldığı belirtildi.

YPG, 12 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARI KULLANIYOR

Raporda ayrıca, "Uluslararası bir organizasyonla 18 yaşından küçük tüm savaşçıların salıverilmesi için taahhüt imzalanmış olmasına rağmen YPG, 2016 yılında 12 yaşındaki çocukları topladı ve eğitti." denildi.

TİLLERSON'UN TİMSAH GÖZYAŞLARI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yayımlanan rapora ilişkin yaptığı açıklamada, "İnsan ticareti günümüzün en trajik insan hakları meselelerinden biri." ifadesini kullandı.

Tillerson, insan ticaretinin aileleri parçaladığını, küresel piyasaları bozduğunu, hukukun üstünlüğünü baltaladığını ve diğer suç faaliyetlerine de öncülük ettiğini belirtti.

İnsan ticaretinin kamu ve ulusal güvenliği tehdit ettiğini söyleyen Rex Tillerson, "En kötüsü de insanoğlunu özgürlük ve haysiyetinden mahrum bırakıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Suriye Irak PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title