Haberler

Terör Ağzıyla Soru Soran CNN Spikerine Kavakçı'dan Tokat Gibi Cevap

Güncelleme:

CNN ınternational, 16 Nisan referandumuyla ilgili provakatif yayınlarını sürdürdü. Başrolde gezi olaylarından tanıdığımız bir isim olan Cristian Amanpour vardı.

TERÖR AĞZINDAN YAYIN YAPTI

Amanpour CNN'deki programında 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumuyla ilgili terör örgütlerinin ağzından yayın yapınca, programa bağlanan AK Parti İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı'nın çarpıcı sözleriyle karşılaştı.

REFERANDUM SONUCUNU KABUL ETMEYENLERİN TUTUKLANDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Amanpour, yayın boyunca, FETÖ'ye yapılan operasyonları referandum sonucuyla ilişkilendirmeye çalıştı. 16 Nisan'dan bu yana Türkiye'de her gün hayır oyu veren protestocuların sokaklarda gösteriler yaptığını iddia etti. Referandum sonucunu kabul etmeyen Türk vatandaşlarının tutuklandığı yönündeki asılsız iddiaları canlı yayında dile getirdi.

AGİT GÖZLEMCİLERİNİN ADİL OLDUĞUNU SAVUNDU

Terör ağzıyla yayın yapan Amanporu AGİT gözlemcilerinin adil ve tarafsız olduğunu savundu. Milyonlarca evet oyunun da sahte olduğunu iddia etti.

"SEÇİM SIRASINDA SAHTEKARLIK YAPILDIĞI İDDİASI ANLAMSIZ"

Amanpour'a AK Parti İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı, sert yanıtlar verdi. Kavakçı "birçok ülkede insanlar yapılan oylamaların sonucunu hoş görmeyebilir, İngiltere'de Brexit referandumunda, ABD'de Trump'ın kazandığı seçimlerde olduğu gibi, fakat seçim sırasında sahtekarlık yapıldığı iddiası anlamsız, saçmadır gerçeğe dayanan hiçbir gerekçesi yoktur bağımsız bir seçim komisyonuna sahibiz. Ve bu komisyon hiçbir yolsuzluk sürecine bulaşmamıştır" dedi.

"HUKUK KURALLARINI ÇİĞNEMEDİKÇE GÖZALTINA ALINMAZLAR"

Kavakçı, Amanpour'un Türkiye'de her gün protestolar oluyor iddiasına da "protesto yapanlara gelince onlar protesto yapmakta özgürdür demokratik bir ülke burası hukuk kurallarını çiğnemedikçe de gözaltına alınmazlar" yanıtını verdi.

Bu sözlerin üzerine Cristian Amanpour, terör örgütü ile bağlantılı PKK ve FETÖ operasyonlarını referandumla ilişkilendirmeye çalıştı, "peki o zaman protestocular neden gözaltına alınıyorlar tamam belki serbest bırakıldılar ama biliyorsunuz yüzlerce gazeteci filan gözaltına alındı" diye sordu.

"DARBECİLER GÖZ ALTINA ALINDI"

Ravza Kavakçı, Amanpour'un provokatif sorusuna darbe teşebbüsünde bulunan darbecilerin göz altına alındığını hatırlattı, operasyonların referandumla ilgisinin olmadığını belitti.

Amanpour bu kez "Türkiye demokrasiden kopuyor, Batı ile ilişkileriniz zedelendi, 'tamam artık yeterince adam topladık' deyip ne zaman duracaksınız" diye küstahça bir soru yöneltti.

"F-16'LAR PENTAGON'U BOMBALASA SİZ NE YAPARSINIZ?"

Amanpour'un provokatif sorusuna Kavakçı, "F16'lar Pentagon'u bombalasa, Amerikan askeri üniforması giyen teröristler sizi bombalasa, siz ne yapardınız" diye CNN sunucusuna haddini bildirdi.

"SEÇİM SONUCUNU KABUL ETMEMEK BÜYÜK SAYGISIZLIKTIR"

Programın son bölümünde Amanpour, AB Türkiye'yi bırakıyor mu diye bir soru sorunca Ravza Kavakçı, "bence şu çok çok saygısızlık. Türkler evet dediği için sonucuna katlanacaklar şeklindeki bu anlayış kabul edilemez, Türkiye'nin seçimine saygı duymalısınız, seçim sonucunu kabul etmemek büyük saygısızlıktır" yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title