Haberler

Termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar gölgelik alanlara sığındı

Güncelleme:

Meteorolojinin sıcak hava dalgası uyarısının ardından Elazığ'da termometreler 45 dereceyi gösterdi. Dışarı çıkan vatandaşlar, gölgelik alanları tercih ederken Kovid-19 nedeniyle maske takanlar da sıcak havadan dolayı zorlandıklarını aktardı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyardığı sıcak hava dalgası, Elazığ'da da etkili oluyor. Hissedilir derecede artan sıcaklar, vatandaşları etkilerken termometreler bugün 45 dereceyi gösterdi. Dışarı çıkan vatandaşlar, gölgelik alanları tercih ederken Kovid-19 nedeniyle maske takanlar da sıcak havadan dolayı zorlandıklarını aktardı.

Meteoroloji ise bugün için Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adıyaman ve Malatya için sıcak havanın mevsim normalleri üzerinden 3 ile 6 derece fazla olduğunu aktardı. Özellikle sıcak hava dalgası nedeniyle çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanların güneş çarpmasına karşı dikkat etmesi istendi.

UZMANLARDAN UYARILAR GELDİ

Şu anda hissedilir derecede sıcaklık olduğunu belirten Hüseyin Güzel, "Çarşının da hafif seyrek olmasından görünüyor. Mevsimlerde artık hem aşırı soğuk hem aşırı sıcak. İkisinin arasındaki derece farkının artması sorun. Her mevsimin kendisine göre güzel yönleri var. Allah yardımcımız olsun. Bu sıcakta da yaşlılarımız dışarı çıkmasın. Gençlerde güneşin dik geldiği zamanlarda evde kalsınlar" dedi.

VATANDAŞTAN DIŞARI ÇIKMAMA TAVSİYESİ

Sıcakların bu sene Elazığ'da çok fazla olduğunu belirten Ahmet Alan, "Fazla olması bizi etkiliyor. Kovid-19 sebebiyle maskeyi de çıkartamıyoruz. Ama maalesef takmak zorundayız ve sıcaklarda zor oluyor. Genelde iş yerinden çıkmamaya çalışıyoruz. Bir yere giderken araçla gitmeye çalışıyoruz. Bu sıcaklarda tansiyon ve kalp hastası olan mutlaka etkilenir. Benim tavsiyem dışarı çıkmamalarıdır" diye konuştu.

Termometreler 45 dereceyi gösterdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Bingöl Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (2)

ADANALI:

SICAK GORMEK ISTEYEN ADANAYA GELSIN YANİYÜRÜÜÜK. . .

4
1
yanıtYanıtla
Heye:

O da bisey mi, bizim termometreler ölçemiyor (ADANA)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title