Haberler

Terapi Almadan Boşanmayın

Aile Terapileri ve Terapistleri Derneği (TERAPİDER) Genel Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun son 16 yılda boşanma oranlarının giderek arttığını ve geçtiğimiz yıl içerisinde evli her 100 çiftten 22’sinin boşandığını açıkladığını belirterek, boşanma öncesi mutlaka aile ve evlilik terapisi desteği alınması gerektiğini bildirdi.

Aile Terapileri ve Terapistleri Derneği (TERAPİDER) Genel Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun son 16 yılda boşanma oranlarının giderek arttığını ve geçtiğimiz yıl içerisinde evli her 100 çiftten 22'sinin boşandığını açıkladığını belirterek, boşanma öncesi mutlaka aile ve evlilik terapisi desteği alınması gerektiğini bildirdi.

Uz. Dr. Taner Canatar, yaptığı açıklamada, evlilik ve ilişki sorunlarının, insanların yaşamlarındaki problemlerin en rahatsız edici olanlarından birisi olduğunu vurgulayarak, "Her evlilikte zaman zaman tartışmalar, fikir ayrılıkları ve bunlara bağlı bazı problemler yaşanabiliyor olsa da kimi zaman bu problemler, çiftlerin derin bir hayal kırıklıkları yaşamalarına, birbirlerinden uzaklaşmalarına ve evliliğin devamını sorgulamalarına kadar varabiliyor" dedi.

Çiftlerin, hayatının herhangi bir döneminde hayalindeki insanı bulup, geri kalan yaşamını onunla paylaşmaya karar verdiğinde, bambaşka bir dünyaya adım atmış olduğunu ifade eden Canatar, "Cicim ayları dediğimiz, ikili ilişkilerin ya da evlilik hayatının başlarında, çiftler olduğundan daha mutlu ve sağlıklı birer birey olurken, aynı zamanda, ilişkinin sayısız güzelliklerini tadıyor ve düzenli bir hayata geçiş yapıyor. Bu düzenli hayatın getirileri olduğu kadar alışma sürecinden kaynaklanan bazı problemlere de rastlanabiliyor. Bağlılık, kıskançlık, öfke kontrol bozukluğu, güvensizlik, evlilik dışı ilişkiler, cinsel sorunlar, boşanma ve ayrılıklar, zayıf iletişim, aile içi kötü muamele gibi nedenlerin tümü, çiftler ya da bireyler için tartışma konusu olabiliyor. Oysa bu olumsuz süreci durdurmak mümkün. Çiftler bunu bazen kendi çabalarıyla başarabilseler de, bazen bir aile ve evlilik terapistinden destek almaları gerekebiliyor" diye konuştu.

"HİÇBİR EVLİLİK MÜKEMMEL VE SORUNSUZ DEĞİLDİR"

Evlilik terapilerinde genel amacın, eşler arasındaki çatışmaları azaltmak, çözmek ve eşler arasında var olan etkileşim sisteminin dengesini değiştirmek olduğunu söyleyen Dr. Canatar, şunları söyledi:

"Hiçbir evlilik mükemmel ve sorunsuz değildir. İster severek ister görücü usulüyle evlensinler, hemen hemen her çift evliliği boyunca zaman zaman yardıma ihtiyaç duyabilir. Biz terapistler genellikle bir kriz anında ya da umutsuzlukta aranıyoruz. Aslında normal bir ilişki gidişatı içinde, herhangi bir noktada, terapi desteği alınabilir yani evlilik terapisi almak için mutlaka çok sıkıntılı bir evlilik içinde olmak gerekmiyor. Bazen çiftler ilişkilerini daha da geliştirmek ya da çıkabilecek sorunları önlemek amacıyla da evlilik danışmanlığı alabilirler. Ortada bir çocuk olduğunda ise aile ve evlilik sorunları için yardım almak çok daha önem kazanabiliyor. Eşlerin, sağlıklı gitmeyen beraberlikler için yardım almamaları hatta bunu evlilik sürecinde yaşanılması kaçınılmaz doğal bir süreç gibi algılamaları, sadece kendi yaşantılarını değil; onlarla birlikte büyüyen çocukları da etkileyebildiği için gelecek nesillerin evlilikten kaçınmalarına da yol açabiliyor. Bu nedenle daha mutlu ve olumlu bir çözüm için çiftlerin kendilerine en yakın aile ve evlilik terapistine yarısını oluşturuyor; geri kalan kısmı ise tecrübeli bir terapist rehberliğinde çözümlenecektir. Unutmayınız ki seçmiş olduğunuz eş asla mükemmel olmayandır çünkü mükemmel bir insan yoktur." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Taner Canatar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title