Haberler

Dürüstlüğüyle gönülleri fetheden temizlik işçisinin kredi borcu kapatıldı

Güncelleme:

Bursa'da bulduğu 110 bin TL'yi polise teslim ederek gönülleri fetheden temizlik işçisi Habip Çaylı'nın bankalara olan kredi borcu Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın teşebbüsüyle Hz. Hatice Vakfı tarafından kapatıldı.

Bursa'da çalışırken yolda bulduğu 110 bin TL'yi polise teslim eden temizlik işçisi Habip Çaylı'nın bankalara olan kredi borcu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın teşebbüsüyle kapatıldı.

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Osmangazi Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 57 yaşındaki Habip Çaylı, geçtiğimiz günlerde Kükürtlü Caddesi üzerinde temizlik yaparken çöp konteynırlarının yakınında poşet içinde destelerce para bulmuştu. Hiç tereddüt etmeden 110 bin TL'yi en yakın polis merkezine teslim eden Çaylı, bütün Türkiye'nin gönlünü fethetti.

VAKIF TARAFINDAN BORCU KAPATILDI

Paranın sahibinin bulunması için polis ekipleri çalışma başlatırken, iki farklı bankaya yaklaşık 35 bin TL borcu bulunan temizlik işçisi Habip Çaylı için ünlü sanatçılar Demet Akalın, Alişan ve Mustafa Ceceli yardım sözü verdi. Ünlü sanatçıların yanı sıra birçok kesimden yardım talebi gelen belediye işçisinin borçlarının Hz. Hatice Vakfı tarafından kapatıldığı ortaya çıktı.

Dürüstlüğüyle gönülleri fetheden temizlik işçisinin kredi borcu kapatıldı

"MUTLULUK VERİCİ BİR DURUM"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın girişimleriyle Habip Çaylı ile irtibata geçtiklerini belirten Hz. Hatice Vakfı Başkanı Alpay Tarhan, temizlik işçisi Habip Çaylı'ya herkes örnek olan dürüst davranışından dolayı yardımcı olduklarını ifade etti. Hz. Hatice Vakfı'nın bir kadın hareketi olduğunu kaydeden Tarhan, "Fakat, bu iş cinsiyet meselesi değil, bir duruş meselesidir. Biz de vakıf olarak, sadece kadın davasında değil, adaletin, doğruluğun ve dürüstlüğün yanındayız. Temizlik görevlisi kardeşimizin, dürüstlüğü, adaleti ve fazileti karşısında kayıtsız kalamadık. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a ulaşarak Habip Çaylı kardeşimizin borcunu ödeyerek bir nebze yardımcı olmak istediğimizi ilettik. Kötülerin değil, iyilerin örnek olduğunu görmek mutluluk verici bir durum. Bu faziletli davranışından dolayı Habip Çaylı'ya çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Osmangazi Çaylı Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (159)

Seyfettin:

Ben namuslu biriyim. Yerde para bulsam bende sahibine veririm. Bende haram yemem. Benimde 100 bin kredi borcum var. Bazi yardim severlerin kredi borcumu kapatması için illa Benim de para bulup sahibine vermemmi gerekir

13
48
yanıtYanıtla
Fikri:

Bunları yazdığına göre sen bulsan vermezsin parayı

yanıt9
yanıt0
Çöpçü:

Senin de para bulup sahibine vermen lazım. Kriter bu İşine gelirse

yanıt6
yanıt0
Yani:

İşte onu bulduğun zaman belli olacak peşin konuşma

yanıt11
yanıt0
Ergün Yiğit:

Habib kardeşimizin davranışını sergilersen olur. Ama bu yazdıklarından sonra bunu yapabileceğini pek sanmıyorum. Odeyemiyorsan neden çektin? Habib kardesimiz bunu kredi borcu ödesin diye yapmadı. Bir muslumanin davranması gerektiği gibi davrandı ve bunu hakketti. Allah korkusu bambaşkadır. Rabbim yapılan iyiliklerin karşılığını misli ile verir.

yanıt8
yanıt1
AHMET:

bu bir vesiledir. . siz de bu şekilde bir vesileye nail olmak istiyorsanız öncelikle bu düşünce yapısını değiştirmelisiniz.

yanıt17
yanıt0
01:

leyn oglum senin kalbin pis, bizimkini temizmi zannediyon. . yok sana yardim. .

yanıt4
yanıt0
Ufuk Demir:

İşte biz müslümanlar buyuz özümüz bu temizlik işçisi arkadaşın yaptığı dürüstlük takdire şayan belediye başkanının ysptığıda ayrı bir takdire şayan hz.hatice vakfının güzelliği ise Osmanlının devamı Allah cümlesinden razı olsun

45
0
yanıtYanıtla
Erzincanlı:

Faiz borcunu karşılayan vakıf ismi biraz ilginç sadece gerçi faizden korkan kalmadı ki memlekette...

yanıt4
yanıt0
İkinci Çeyrekte Pozitif Etki Var:

Osmanlı mı? Boğaz kıyısındaki yalıları Osmanlı döneminde Rüşvetle alanlar mı?

yanıt1
yanıt1
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title