Haberler

    Yere Çakılan Uçağın Kabin Görevlisi Pilotu Uyarmış

    San Francisco'da düşen Güney Kore uçağının pilotunun, Boeing 777'ler için henüz lisans almadığı ortaya çıktı. Kara kutuya göre ise kaza nedeni, düşük hızda...

    - ABD'de cumartesi günü San Francisco Havaalanı'na inişi sırasında kuyruğu yere çarparak alev alan ve 2 kişinin öldüğü Güney Koreli Asiana Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçakla ilgili tartışmalar sürüyor.

    Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, kaptan pilot Lee Kangkook'un Boeing 777'leri kullanmak için gerekli olan lisansı alma aşamasında olduğu kaydedildi. Asiana Havayolları Sözcüsü Lee Hyo-min, pilotun daha önce Tokyo, Londra ve Los Angeles'a uçuş gerçekleştirdiğini, ancak San Francisco'ya ilk kez uçtuğunu belirterek, "Kaptan pilot, Boeing 747 tip uçaklarda en az 10 bin saat uçuş tecrübesine sahip. Ancak 777 tip uçakları kullanmak için henüz lisansını almamış olduğu doğru" dedi.

    7 saniye önce pilota uyarı

    Amerikan ABC televizyonunun havacılık uzmanı John Nance da, Boeing tipi uçakların hepsinde uçuş prensiplerinin hemen hemen aynı olduğunu kaydederek, pilotun lisansını almamış olmasının herhangi bir tehlike yaratmayacağını belirtti. Asiana Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Yoon Young-doo da dün yaptığı açıklamada pilotun uçuş için tecrübesinin yeterli olduğunu vurgulamıştı. Öte yandan uçağın iniş esnasında normalden düşük hızda olduğu da belirlendi. Kara kutu kayıtlarına göre bir kabin görevlisi, düşüşten 7 saniye önce pilotu uçağın hızını arttırması konusunda uyarmış.

    Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu Başkanı Deborah Hersman, Washington'da incelenen kara kutunun kendilerine düşüş konusunda net bilgiler verdiğini söyledi. Uçağın iniş esnasındaki hedef hızının 137 knots (158 mil) olduğunu belirten Deborah, çarpma anından 7 saniye öncesine kadar bir anormalliğin bulunmadığını ancak 7 saniye önce bir kabin görevlisinin pilotu arayarak hızın yükseltilmesi gerektiği konusunda uyardığını aktardı. Kayıtlara göre çarpmadan 4 saniye önce ise 'levye sarsıcı' adı verilen düşük hız uyarı sistemi devreye giriyor.

    Acil yardım aracı mı ezdi?

    Kara kutu kayıtlarına göre uçağın iniş sırasındaki hızının, standardın altında olduğunu belirten Deborah, motor gücünün ise, yüksek oranda düşürüldüğünü açıkladı. Nitekim bazı görgü tanıkları ve yolcular da uçağın inişe geçerken dikkat çekici bir şekilde alçaktan uçtuğunu ileri sürdü. Bir diğer iddia da yaşamını yitiren Çinli kız öğrencilerden birinin, acil yardım aracı tarafından ezilerek öldüğü yönünde. San Francisco polisi de iddialar üzerine soruşturma başlattı.

    Bu arada bu kaza, Boeing 777'lerin ölümlü ilk kazası olarak kayıtlara geçti.

    Kaynak: Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    San Francisco Güney Kore Deborah Boeing Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title