Haberler

Vertiv, Norveç'te yeni bir tüzel kişilik kurdu

Güncelleme:

Dijital altyapı sağlayıcısı Vertiv, Norveç'te yeni bir tüzel kişilik kurarak Green Mountain ile ortaklığını güçlendirdiğini duyurdu. Green Mountain, Norveç'in Hamar kentinde son teknolojiye sahip bir veri merkezi inşa etmeyi planlıyor.

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, Norveç'te yeni bir tüzel kişilik kurduğunu duyurdu. Marka, bu kapsamda, barındırma sağlayıcısı Green Mountain ile ortaklığını güçlendirdiğini ve Kuzey Avrupa'daki hızlı büyümesini desteklediğini açıkladı.

Genişleme planlarının bir parçası olarak Green Mountain, Norveç'in Hamar kentinde son teknolojiye sahip bir veri merkezi inşa etmeyi içeren OSL2-Hamar projesine başladı. Endüstrideki en çevreci sağlayıcılardan biri olarak kabul edilen OSL2-Hamar projesi, gelecekteki büyümeyi karşılamak için 150 MW'a kadar ölçeklendirme potansiyeline sahip olacak ve 90 MW yenilenebilir hidroelektrik enerji ile çalışacak. Ayrıca, şebekeyi desteklemek için dengeleme hizmetleri sağlayabilecek. Tesisin 30 MW'lık ilk binasının Kasım 2023'te devreye alınması planlanıyor.

"NORVEÇ YENİ PROJELER İÇİN MERKEZ ÜLKE"

Green Mountain CEO'su Svein Atle Hagaseth, "OSL2-Hamar projesi, kolektif çabalar ve güçlü ortaklıklar gerektiren ve gerçekleştirilmesi bir zorunluluk haline gelmiş bir projedir. Bu nedenle olağanüstü desteği için Vertiv'e içtenlikle teşekkür ederiz. Vertiv'in kararlılığı ve uzmanlığı, bu girişimin başarısını sürdürmede önemli bir rol oynadı. Çevre dostu veri merkezlerinin geleceğini şekillendirmedeki ortaklıklarını çok değerli buluyoruz" dedi.

Svein Atle Hagaseth, "Hem sürdürülebilirlik hem de veri gizliliği konularında öncü olmaktan gurur duyuyoruz.  Dengeli teslimat modelleri ve sürdürülebilirlik uygulamaları oluşturmaya yardımcı olmak için bu konudaki uzmanlığımızı pazar genelinde paylaşmayı istiyoruz. Vizyonumuz, Norveç'te birden fazla lokasyonun konuşlandırılmasını içeriyor ve bu da Norveç'i yeni projeler için merkez ülke haline getiriyor. Kurumsal iş yüklerindeki beklenen artış ve dijitalleşmeyle beraber bu talepleri uzun vadeli olarak karşılamaya kararlıyız" dedi.

Hagaseth, "Covid-19 sırasında dağıtımları yönetmek son derece zorlu bir süreçti. Neyse ki, Vertiv devreye girip, lojistik zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı oldu, gönderileri takip etti ve sınırlar kapalı olsa bile ekipman teslimatını sağladı. Vertiv kesinlikle güvenimizi kazandı ve şimdi veri merkezi çözümleri için tercih ettiğimiz ortaklarımızdan biri haline geldi" dedi.

"İŞ BÜYÜMESİNİ TEŞVİK EDİYORUZ"

Vertiv EMEA Başkanı Karsten Winther, "Norveç'teki operasyonlarımızı genişletirken ve Green Mountain'ın Kuzey Avrupa'daki hızlı büyümesini desteklerken, Vertiv olarak verimli ve ölçeklenebilir altyapı çözümleri ve hizmetleri sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliği, en son veri merkezi teknolojileri ve olağanüstü bir müşteri desteği sunma konusundaki taahhüdümüzün bir göstergesi. Birlikte, veri merkezlerinin geleceğini şekillendirirken, inovasyonu, gelişmiş verimliliği ve iş büyümesini teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Green Mountain'in referansları arasında 1,25'lik Güç Kullanımı Etkinliği (PUE) oranı, yüzde 100 hidroelektrik enerji kaynakları, Tier III sertifikaları ve yüzde 100 çalışma süresi ve SLA uyumluluğu gibi önemli kayıtlar bulunuyor. Ayrıca, veri merkezi tesisi, balık yetiştiriciliği için atık ısı kullanımına yönelik pilot projeler, döngüsel ekonomi girişimleri, akıllı aydınlatma ve yenilikçi soğutma çözümleri gibi çevre dostu özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Norveç Enerji Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title