Haberler

Uber, Japonya'da robotlarla teslimat yapmaya başlıyor

Güncelleme:

Uber, Japonya'da Mitsubishi Electric ve Cartken firmalarıyla iş birliği yaparak Uber Eats üzerinden robotlar aracılığıyla sipariş teslimatı yapmaya başladı. Hizmet ilk etapta Tokyo'nun sınırlı bir bölgesinde aktif olacak.

Uber, Japonya'da Mitsubishi Electric ve Cartken firmalarıyla kapsamlı bir iş birliğine giderek, Uber Eats üzerinden verilen siparişleri robotlar aracılığıyla müşterilere ulaştırmaya başladı. Hizmetin ilk etapta sadece Tokyo'nun kısıtlı bir bölgesinde Mart ayının sonuna doğru aktif olacağı açıklandı. Ancak kesin tarih şu an için belli değil. İşte detaylar…

Uber Eats, robotlar ile hizmete başlıyor!

2019 yılında eski Google mühendisleri tarafından kurulan Cartken şirketi, Uber Eats için Virginia ve Miami'de robotlar aracılığıyla ulaştırma yapmaya daha önce başlamıştı. Amerika dışına ilk kez çıkacak olan bu devrimsel yenilik ile müşteri deneyiminin gözle görülür şekilde iyileştirilmesi bekleniyor. Mitsubishi firması ise bu hizmetin Japonya'daki operasyonlarından sorumlu olup denetlemelerde bulunacak.

Model C adı verilen yeni ulaştırma robotu, kaldırımlar üzerinde gitmek için özel olarak tasarlandı. Saatte 5.3 km hızla gidebilen robotun, oldukça ağır yükleri zorlanmadan götürebildiği söyleniyor. Robot ayrıca çevreyi kontrol ederek yönünü bulmasını sağlayacak özel sensörlerle donatılıp, zamanla etrafını tanımasını sağlayacak bir kamera yazılımına da sahip olacak.

Uber sürücüleri isyanda! İşte nedeni

Ek olarak, Cartken çalışanları robotları zaman zaman kontrol edip, herhangi bir müdahale gerektiği zaman anında devriye girecek. Hatta şirketin bazı mühendisleri ulaştırma robotlarını uzaktan kontrol etme yetkisine de sahip olacak. Mitsibushi'nin üst düzey yöneticilerinden Shoji Tanaka, robotlar ile yapılacak ulaştırma faaliyetlerinin önümüzdeki zamanda çok yaygınlaşacağını, bu durumun şu an yaşadığımız bazı lojistik problemlerine de ilaç olabileceğini söyledi. Fakat kullanıcıların gerçek kuryeler yerine robotların vereceği hizmetten ne kadar memnun kalacağını zaman içinde göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Uber'in stratejisi doğru mu? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için değerli.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Japonya Tokyo Uber Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title