Haberler

    Swatch'un Akıllı Saatinin Çıkış Tarihi Belli Oldu

    Saat hangi platformlarla uyumlu olarak çalışacak?

    Hasan Uğur Nayır - -

    Geleneksel saati yapımcıları tomurcuklanan akıllı saat pazarına yatırım yapmaya başladı. Piyasaya gözlemcilerine göreyse bu hareketin önemli sebebi ise Android Wear ve Apple Watch'a karşı duyulan pazar kaybı korkusu. Tag Heuer'ın Google ve Intel ile iş birliği yaparak akıllı saat geliştirdiğini biliyoruz. Fakat Swatch cephesi de bir hayli hareketli.


    Forbes'a göre Swatch akıllı saatlerinden en azından birini bu yaz çıkarmayı planlıyor. Swatch farklı ek modeller de çıkaracak gözüküyor. Söylenene göre bir modelde NFC özelliği olacak. Bu da mobil ödeme yapılabileceği anlamına geliyor. Ödeme konusunda ortaklar ise China UnionPay ve Visa.


    Swatch'un saatinde Tag Heuer'ın yaptığı gibi özel bir Android Wear yazılımı kullanıp kullanmayacağı belli değil. Fakat Swatch'un akıllı saatleri Android ve Windows Phone platformuyla uyumlu olacak. Google I/O 2015 etkinliğinde akıllı saatlere daha geniş destek vereceğini açıklamıştı. İsviçreli saat üreticisinin bu durumdan yararlanması şaşırtıcı olmaz.


    Forbes'ın makalesinde Swatch'un akıllı saatinin ağustos ayında büyük bir ülke pazarında satışa sunulacağı belirtilmiş. Amerika pazarı gibi duruyor. En başta Amerika ve daha sonra diğer ülke pazarları olacak gibi duruyor.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Apple Watch Hasan Uğur Google Swatch Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title