Haberler

    Pink Floyd, Türkiye'de Gündem Maddelerinden Bir Tanesi

    Twitter'da en çok konuşulanlar arasında efsane grup da var.

    Mahmut Saral - -

    Tüm zamanların en önemli müzik gruplarından bir tanesi olarak gösterilen Pink Floyd, geçtiğimiz günlerde David Gilmour'dan gelen açıklama ile sanat yaşantısını sona erdirdi. 1965 yılında Londra'da kurulan ve yaklaşık 50 yıllık müzik serüveni boyunca birçok başarıya imza atan topluluk, son olarak 2014 yılında The Endless River isimli albümünü dinleyicileriyle buluşturmuştu.


    Grubun gitaristi ve vokalisti olan David Gilmour, son albüm çıktıktan sonra konuşmuş ve başka albüm yapmayacaklarını ve albüm turnesine de çıkmayacaklarını, çünkü Richard Wright olmadan bunun mümkün olmayacağınıdile getirmişti. Wright, 2008 yılında kanser sebebiyle hayata gözlerini yummuştu.


    Bu açıklamayı 2014'te kaç müziksever "Artık yolun sonu" olarak algıladı bilemeyiz, ama David Gilmour'un geçtiğimiz günlerde bu konuya aynı cevabı vermesi ve "Pink Floyd artık yolun sonuna geldi" demesi, birçok ülkede yankı bulduğu gibi ülkemizde de dikkat çekti.


    Konu hakkında Facebook'ta yapılan paylaşımları bir kenara bırakırsak, an itibarıyla Twitter Türkiye Gündem maddeleri arasında Pink Floyd'u da görebilmek mümkün, ki bir müzik grubunun ülkemizde bu kadar konuşulduğunu kolay kolay göremiyoruz.


    Bu arada, yıllar evvel gruptan ayrılan Roger Waters'ın 2016 için turne planladığını, David Gilmour'ın da solo çalışmalarıyla hayranlarının karşısına çıkmaya devam edeceğini belirtelim.


    Obama, Spotify müzik listesini paylaştı




    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    David Gilmour Pink Floyd Twitter Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title