Haberler

    Old Boy Uyarlaması : Hayal Kırıklığı !

    Kore sinemasının efsane filmi Old Boy’a yapılan Amerikan  uyarlaması dün sinema severler ile buluştu. Baş rollerinde Josh Brolin,Elizabeth Olsen,Sharlto Copley’nin oynadığı filmin senaristi Mark...

    Kore sinemasının efsane filmi Old Boy'a yapılan Amerikan  uyarlaması dün sinema severler ile buluştu. Baş rollerinde Josh Brolin,Elizabeth Olsen,Sharlto Copley'nin oynadığı filmin senaristi Mark Protosevich hedefinin Old Boy'un orjinalini geçmek olduğunu söylese de her zaman ki gibi taklitler aslını aratıyor .

    Yönetmenliğini Spike Lee'nin yaptığı uyarlamada ana karakter Joe Doucett nedenini anlayamadığı bir şekilde gözlerini açtığı anda 20 yıl tutsak kalacağı oda da uyanır tabi ki o bu oda da 20 yıl geçireceğini tahmin bile etmiyordur . Neden kaçırılıp bu odaya hapsedildiği hakkında en ufak bir fikri bile olmayan Joe'nun tek zaman geçirme aracı televizyondur.Bir gün televizyondan karısını öldürdüğünü söyleyen bir haber görür ancak karısını öldürenler ile kendisini hapsedenlerin aynı kişiler olduğunu anlaması uzun sürmez.

    İntikam ateşi ile yanan Joe 20 yılın sonunda çıktığı dış dünya da zannettiği kadar özgür değildir . Etrafı tuzaklarla doludur ve çok tehlikeli bir oyunun içine düşmüştür.

    Konu olarak bire bir aynı olmasa da bazı sahneler bire bir aynı yapılmaya çalışılmış ancak  ilk izlenimlerime göre oyunculuklar filmin orijinalinin çok uzağında kalıyor.Filmin orijinalinde ki üst düzey samimi oyunculuklar özellikle Oh Dae-Su karakterini canlandıran Min-sik Choi'nin efsanevi performansını arıyor gözler.

    30 Milyon dolar bütçeli Amerikalı Old Boy un orijinalini geçip geçmeyeceğini sinema severlerin filme ne kadar ilgi göstereceğini  ilerleyen günlerde göreceğiz .

    Old Boy 2013 Fragmanı Açıklaması

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Elizabeth Olsen Spike Kore Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title