Haberler

    Nokia, Alcatel'i Satın Alarak Geri mi Dönüyor?

    Mobil bölümünü Microsoft'a satan Nokia, şimdi ise Alcatel-Lucent’i satın alacağı iddia ediliyor.

    Emre Çetinkaya - -

    Geçtiğimiz sene mobil bölümünü resmi olarak Microsoft'a satan Nokia, bir süredir sessizliğini koruyor. Son olarak Android'li Nokia N1 tabletini tanıtan Nokia, şu son birkaç gündür ise bir takım satın alma iddialarıyla gündeme geldi.


    Bloomberg'in yapmış olduğu habere göre Nokia, Alcatel-Lucent'i satın almak için ileri safhada görüşmeler yapıyor. Bloomberg'in bu haberine ise kısa sürede Nokia'dan onaylama geldi. Yani Nokia çok yakında Alcatel-Lucent'i satın aldığını duyurabilir.


    Peki Nokia geri mi dönüyor?


    Son dönemde Alcatel firmasının da ciddi akıllı telefonlarını görmüştük ve bu satın alma haberlerinden sonra herkes Nokia'nın geri mi döndüğünü merak etmeye başladı. Ancak gelen bilgilere göre Nokia'nın bu satın almadaki amacı farklı. Zira Nokia bu şirketi alarak, telekomünikasyon ekipmanları işletmesini güçlendirmeyi planlıyor.


    Aslına bakılırsa Nokia, şirketin tamamını da satın almayı düşünüyor ancak kablosuz birimin satın alımının daha muhtemel bir senaryo olduğunu ifade ediliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Microsoft Alcatel Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title