Haberler

Lenovo Legion 9i Özellikleri ve Fiyatı

Güncelleme:

Dizüstü bilgisayar pazarının önde gelen markalarından Lenovo, ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak marka, kısa süre önce Legion serisine yeni bir cihaz ekledi. Sıvı soğutma sistemi ile merak uyandıran Legion 9i adlı bu modelin özellikleri oldukça dikkat çekti. İşte oyuncu bilgisayarı Lenovo Legion 9i özellikleri ve fiyatı...

Dizüstü bilgisayar pazarının önde gelen markalarından Lenovo, ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak marka, kısa süre önce Legion serisine yeni bir cihaz ekledi. Sıvı soğutma sistemi ile merak uyandıran Legion 9i adlı bu modelin özellikleri oldukça dikkat çekti. İşte oyuncu bilgisayarı Lenovo Legion 9i özellikleri ve fiyatı…

Lenovo Legion 9i özellikleri ve fiyatı!

Lenovo Legion 9i modelinin en öne çıkan özelliği, hiç şüphesiz kasa içerisine yerleştirilen bir sıvı soğutma sistemi. Günümüzde dizüstü bilgisayarların büyük çoğunluğu ısının ısı boruları aracılığıyla radyatöre aktarıldığı bir soğutma sistemine sahip. Bu sistem bazı modeller için yetersiz kalabiliyor. Bu noktada ise devreye sıvı soğutma gibi yöntemler giriyor.

Daha çok masaüstü bilgisayarlarda gördüğümüz sıvı soğutma son yıllarda oyuncular için hazırlanmış dizüstü bilgisayarlara da yerleştirilmeye başlandı. Fakat bu sistem masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi kasanın içine yerleştirilmiyor ve genellikle cihazın etrafına montajlanıyor.

2,8K OLED ekran ve RTX 3050: HP Pavilion Plus 14 ve 16 tanıtıldı!

Lenovo Legion 9i ise şimdiye kadar pek yaygın olmayan kasa içerisine yerleştirilen bir soğutma sistemine sahip olmasıyla dikkatleri üstüne çekti. Marka, bu soğutma sistemi ile oyuncu dizüstü bilgisayarının kendini tamamen soğutabileceği konusunda iddialı. Öte taraftan cihaz, diğer özellikleri ile de oldukça dikkat çekiyor.

Lenovo Legion 9i modeli, Intel'in 13. Nesil Intel Core i9-13980HX işlemcisine sahip. Performansı ile dikkat çeken bu işlemciye oyun dünyasının en güçlü ekran kartlarından Nvidia tarafından üretilen GeForce RTX 4090 eşlik ediyor.

64 GB'a kadar RAM ve 2 TB'a kadar depolamayı destekleyen Lenovo Legion 9i, özellikleri gibi fiyatı ile de ses getirmeyi başardı. Zira cihaz, oyuncu dizüstü bilgisayarı pazarının en pahalı modellerinden birisi olacak.

Ekim ayında piyasaya sürülecek Lenovo Legion 9i modelinin fiyatı 4 bin 399 dolar olarak belirlendi. Modelin Türkiye'de satılıp satılmayacağı şimdilik bilinmiyor. Eğer satılacak olursa, ülkemizdeki fiyatı için güncel dolar kuruna ve yüzde 20 oranında KDV vergisine göre 140 bin TL (117 bin TL + 23 bin TL KDV vergisi) şeklinde bir tahmin yürütebiliriz.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bilgisayar Lenovo Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında? DZEKO NEDEN YOK? Dzeko sakat mı, cezalı mı? Süper Lig'de ilk kez!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title