Haberler

    Japonya'nın Elektronik Üreticileri Pes Ediyor!

    Japonya'nın elektronik şirketlerin fabrikaları birer birer kapanıyor!

    Japonya'nın elektronik şirketlerin fabrikaları birer birer kapanıyor!

    Elektronik sektöründe Çin ve Güney Kore ile yaşanan yarış Japon üreticileri pes ettirdi. Fabrikalarını birer birer kapatan bu üreticiler çareyi de tarım da buldu. Kapanan boş fabrikalar yüksek teknolojili çiftliklere dönüştürülüyor.

    Yedi yıl önce Japon Fujitsu firması Fukushima'da bulunan fabrikalarını kapatmış ve bu fabrikalarda steril odalar kurarak marul yetiştirmeye başlamıştı. Steril odalar sayesinde bakterilerden uzak, daha dayanıklı ve daha uzun süre taze kalabilen marullar yetiştirmeyi başaran Fujitsu ardından Tokyo'daki fabrikasını da kapatıp sebze yetiştirmeye başlamıştı.

    Fujitsu'yu ise büyük bir dev takip edecek ve bu firma yakından tanıdığımız Panasonic. İleri teknolojili bir tarım metodu geliştirmek isteyen Panasonic kendi ıspanak markasını kurmayı amaç edinmiş durumda. Ayrıca Sharp adlı elektronik markası da aynı şekilde çilek yetiştirmeye başladı bile.

    Hükumetin de bu konuda desteğini alan bu firmalara yenileri de eklenecek mi merakla bekliyoruz.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Güney Kore Fujitsu Japonya Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title