Haberler

    Japonlar Pelüşlerini Tatile Yolluyor

    Zamanlarını çalışmakla geçiren Japonlar gezmeye fırsat bulamıyor.

    - Japonya'nın başkenti Tokyo'da Unagi Seyahat Acentesi sıradışı bir hizmet veriyor. Çeşitli nedenlerle evinden ve ofisinden çıkmakta zorlanan, gezmeye fırsat bulamayan kimselerin pelüş oyuncakları için turlar düzenleniyor. Tokyo'yu görmek isteyen oyuncaklara şehrin önemli yerleri 45 dolara (92 TL) gezdirilirken bu sırada oyuncağın fotoğrafları da çekiliyor. Ülkenin antik başkenti Kyoto'yu görmesi istenen pelüş oyuncaklara ise 95 dolardan (194 TL) başlayan bir seyahat seçeneği sunuluyor. Bu ilginç organizasyonun tur operatörü Sonoe Azuma, "Bazı müşterilerimiz sadece eğlence olsun diye bu seyahatlere oyuncaklarını gönderiyor. Kimileri ise pelüş hayvanlarını kendileri hastanede oldukları, engelli oldukları ya da yaşlılıktan seyahat edemedikleri için göndermek istiyor. Bazıları da gezmeye gırsat bulamadıkları için çocukluklarından beri yanından ayıramadıkları pelüşlerinin gezmesini istiyor" diyor.

    "Gıdaya alerjisi var mı? sorusu

    Yolculuk öncesi oyuncak sahiplerine gönderilen formlarda ise pelüşün adı, araba ve deniz yolculuğunda midesinin bulanıp bulanmadığı ve bir gıda türüne alerjisi olup olmadığı gibi esprili sorular yer alıyor. Ayrıca oyuncağın karakteri ve hobileri hakkında da kısaca bilgilendirme yapılması isteniyor. Fransız haber ajansı AFP'nin katıldığı bir turda Osaka'dan gelen bir kaplan, Kanagawa'den gelen bir köpek balığı ve ülkenin en bilinen oyuncaklarından biri olan Hello Kitty'nin bulunduğu oyuncaklar Tokyo'nun önemli noktalarına özenle hazırlanmış paketlerde götürülürken, oturacakları yerlere temiz havlular yerleştirilmiş. 39 yaşındaki rehber Azuma, "İşimi ciddiye alıyorum. Çünkü bu oyuncaklar çoğu insan için çocukları gibi. Onlara düzgün davranmak zorundasınız" diyor.

    Kaynak: Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Japonya Kyoto Tokyo Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title