Haberler

    iPhone 7'ye Postmarketos ile Linux Yüklemeyi Başardılar

    Linux telefonlar gitgide daha çok tercih edilmeye başlanıyor. Kullanıcılardan gelen talepler üzerine de pek çok firma, yatırımlarını Linux telefonlara yöneltmeye başladı.

    Linux telefonlar gitgide daha çok tercih edilmeye başlanıyor. Kullanıcılardan gelen talepler üzerine de pek çok firma, yatırımlarını Linux telefonlara yöneltmeye başladı. ve gelen son bilgiye göre, evde rahatlıkla telefonunuzu Linux telefona çevirebileceğiniz söyleniyor. Linux çekirdeğinin cihaz üzerinde yanıp sönmesine yardımcı olan checkra1n jailbreak aracını kullanarak iPhone7'ye postmarketOS işletim sistemi yüklenebiliyor ve Linux aktif olarak kullanılabiliyor. Henüz bir grafik kullanıcı arayüzüne sahip olmayan proje, komut satırına göre yükleniyor. Çalışmaların devam ettiği proje ile ilgili, yükleme talimatlarına buradan ulaşabilirsiniz. Apple cihazlarında özel Linux işletim sisteminin daha verimli olmasını amaçlayan proje için çift önyükleme ve bölümlemeyle denemeler başarılı oldu. Bu proje ile gelecekte Linux sistemleri ile telefonlarda çok daha fazla depolama alanına sahip olacağız gibi görünüyor.

    PostmarketOS ile Linux İşletim Sistemi Rekabete Dahil Olacak Gibi Görünüyor

    Yükleme adımlarının güvenilir olduğunun ancak hala denemelerin devam ettiğinin altı çiziliyor. Evlerinde iPhone 7 cihazları için projeyi denemek isteyen kişilerin bütün sorumlulukları kabul etmiş olduğu özellikle belirtiliyor. Komut satırı işleminin iPhone'larda çalışmasından, Linux'u mobil cihazda günlük sürücü olarak kullanabilmeye kadar uzun bir süreç var. Bu konuda yapılan çalışmaların şimdilik olumlu sonuçlar verdiği söyleniyor. Microsoft, Blackberry ve diğer firmaların pazardan çekilmesinden beri işletim sistemi seçenekleri olarak sadece Android ve iOS bulunuyordu. Bu çalışmalar gösteriyor ki gelecekte Linux işletim sistemi de rekabette yer alacak.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    İşletim Sistemi Cep Telefonu Linux Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title