Haberler

    Ibm ve Samsung, Patent Başvurusunda Lider

    Yayınlanan yeni bir liste, bu yıl içerisinde en çok hangi şirketlerin patent başvurusunda bulunduğunu gözler önüne serdi.

    Furkan Yaldız - -

    Patent savaşı denildiği birçok kişinin aklına Samsung ve Apple geliyor. Bu iki arasında birçok patent ihlal davası yaşanmıştı. Bu yüzden teknoloji şirketleri, önceden geliştireceği cihazlara dair patent başvuruları gerçekleştiriyor. Yayınlanan yeni bir liste ise bu yılın en çok patent başvurusunda bulunan şirketlerin sıralamasını gözler önüne serdi.


    Paylaşılan listeye göre bu yıl şimdiye kadar en çok patent başvurusunu IBM ve Samsung yaptı. Söz konusu liste Ocak ile Mayıs arasını kapsıyor. Buna göre Samsung 3052 patent başvurusu yaparken, IBM ise 3059 ile listenin başında yer alıyor. Bu beş aylık süre zarfında LG, 1484 patent ile listenin dördüncü sırasında bulunurken, beşinci sırada ise 1083 patent ile Google yer alıyor. Apple ise 780 patent ile listenin 11. sırasında bulunuyor. Bu liste aynı zamanda Ar-Ge faaliyetlerine önem veren şirketleri de ortaya çıkarıyor.




    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Samsung Apple Ibm Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title