Haberler

Huawei ve Ericsson Uzun Vadeli Patent Lisans Anlaşması İmzaladı

Güncelleme:

Huawei ve Ericsson, ağ altyapısı ve tüketici cihazlarının satışlarını kapsayan uzun vadeli bir patent lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma sayesinde şirketler birbirlerinin patentli teknolojilerini kullanabilecek ve maliyetlerini düşürebilecekler.

Huawei ve Ericsson uzun vadeli küresel patent lisans anlaşması imzaladı. Hem ağ altyapısını hem de tüketici cihazlarının satışlarını kapsayan bu anlaşma sayesinde artık şirketler birbirlerinin patentli teknolojilerini kullanabilecek.

Huawei ve Ericsson'dan patent ortaklığı

Çinli şirket Huawei ve İsveçli şirket Ericsson bugün patent ortaklıklarını açıkladılar. Bu anlaşma sayesinde birbirlerinin patentlerini ve standartlaşmış teknolojilerini ortak olarak kullanma hakkına sahip olacak şirketler, maliyetlerini de düşürmeyi planlıyorlar.

Bildiğiniz üzere Huawei, Avrupa Patent Ofisi'ne başvuran şirketler sıralamasında en üst sırada yer alıyor. 4500'den fazla patent başvurusunda bulunan şirket, bu küresel patent lisans anlaşması ile teknolojilerini Ericsson ile de paylaşacak. Tabi Ericsson da Huawei ile.

Huawei'nin yeni özelliğiyle telefon faturası ödemeyeceksiniz!

Açıklamalara göre toplamda 60 binden fazla patente sahip olan Ericsson, yine açıklamalara göre 5G tarafında da pazar lideri konumunda. 3G, 4G ve 5G teknolojileri için el sıkışan şirketler, gelecekte daha güçlü bir patent ortamı yaratacaklarını dile getirdiler. Ayrıca Ericsson 2023 yılı için lisans anlaşmalarından elde edilen gelirin 1 milyar dolar'a ulaşmasını bekliyor.

İki şirketin ortaklığı her iki şirket için de faydalı olacak. Patenti alınmış teknolojileri ortak olarak kullanmaları iki şirketin de ürün çeşitliliğini artıracak. Tabi esas amaç şirketlerin ortak faydası olsa da son kullanıcı da patent anlaşmasının faydasını görecek.

Siz Huawei ve Ericsson ortaklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Ericsson Huawei Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title