Haberler

Harry Potter'ın sevilen yıldızı hayatını kaybetti!

Güncelleme:

Harry Potter serisinin sevilen karakteri Rubeus Hagrid'i canlandıran Robbie Coltrane hayatını kaybetti. Robbie Coltrane kimdir?

Meşhur fantastik-kurgu kitap serisi Harry Potter'ın film uyarlamalarında Rubeus Hagrid karakterini canlandıran Robbie Coltrane hayatını kaybetti. WME ajansı, 72 yaşındaki ünlü oyuncunun ölümünü doğruladı.

Harry Potter'ın Hagrid'i Robbie Coltrane kimdir?

İskoçya doğumlu komedi oyuncusu Robbie Coltrane, 72 yaşında hayatını kaybetti. Harry Potter ve James Bond gibi serilerde boy gösteren ünlü isim, ayrıca İngiliz suç draması Cracker dizisinde de başrolde yer alıyordu.

1950 yılında Glasgow'da doğan Coltrane, Glasgow Sanat Okulu'ndan mezun oldu. Ufak çaplı gösterilerin ardından, Edinburgh'da stand-up şovları düzenledi ve oyunculuğa atıldı. Asıl adı Anthony Robert McMillan olan 72 yaşındaki usta, kariyerinin başında ünlü saksofon sanatçısı John Coltrane'den etkilenerek soyadını değiştirdi.

https://shiftdelete.net/netflixin-reklamli-abonelik-fiyati-ve-cikis-tarihi-aciklandi

İskoç asıllı Robbie Coltrane'in ölümü, başta Harry Potter serisi olmak üzere sinema dünyasını derinden etkiledi. Sinema ile 1979 yılında tanışan Coltrane, günümüzde ise en çok Harry Potter serisiyle biliniyor. 2001'de çıkış yapan Felsefe Taşı'nda yarı-dev yarı-büyücü Rubeus Hagrid rolünü üstlendi.

Bu yılın başlarında HBO Max tarafından paylaşılan Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts özel yapımında da boy gösterdi. Verdiği röportajda, "Filmlerin mirası, benim çocuklarımın neslinin onları çocuklarına yansıtmasıdır. Ben burada olmayacağım ama Hagrid olacak" dedi.

İskoç oyuncu ayrıca James Bond filmlerinden biri olan GoldenEye ve The World Is Not Enough'da Rus mafya lideri Valentin Zukovsky karakteriyle biliniyor. Coltrane'in aktör olarak katıldığı son proje ise Urban Myths isimli dizi oldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Robbie Coltrane James Bond Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title