Haberler

Google Neden Alphabet'e Dönüştü?

Google Neden Alphabet'e Dönüştü sorusunun sadece iş icabı gibi basit bir cevabı var. "Google" markası altında Larry Page ve Sergey Brin dünyayı değiştirmek adına kendini süren araba, Google Glass projesi gibi bir çok işe imza atıyorlardı.

page-bring-google-logo

Google Neden Alphabet'e Dönüştü sorusunun sadece iş icabı gibi basit bir cevabı var.

"Google" markası altında Larry Page ve Sergey Brin dünyayı değiştirmek adına kendini süren araba, Google Glass projesi gibi bir çok işe imza atıyorlardı. İş açısından baktığınız zaman bu araştırma projelerini ayırmak ve bu projelere yatırımcı bulmak Google bünyesinde zor oluyordu. Bu yüzden, bu projeleri Google'dan ayırmak amacıyla Alphabet şirketi kuruldu ve Google bu şirketin bünyesine katıldı ve CEO'luğuna Sundar Pichai getirildi.

google

Esas itibariyle yeni düzen firmayı "Google" markasından özgür kılacak ve her projeyi bağımsızlaştıracak. Böylece firma Google aramalarındaki ilgi alanlarına yönelmekten vazgeçip daha iyi ve daha özgür ürünler ortaya çıkartabilecekler. Örnek verilecek olunursa Google+'ın başarısızlığı örneklendirilebilir. Çünkü Google+'ın arama işine hizmet ettiği gerekçesiyle üzerinde büyük bir baskı vardı. Eğer Alphabet bir sosyal ağ satın alırsa veya kendi yaparsa bu ağın Google'dan bağımsız çalışacağı kesin.

Yeni kurulan Alphabet şirketinin internet adresinin Alphabet.com olması bekleniyordu ama bu alan adına BMW sahip olması ve bu alan adını satmak istememesi nedeniyle şirketin alan adı abc.xyz oldu.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Sergey Brin Larry Page Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title