Haberler

    Google'ın Arama Algoritmasında Köklü Değişiklik

    15’inci yaşını kutlayan arama motoru devi Google, algoritmasında köklü bir değişime gideceğini resmi olarak açıkladı.

    Hasan Genç - - Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında bir evin garajında kurulan Google, bugün dünyanın internet trafiğini yönlendiren en büyük güç konumunda. Coca-Cola'nın formülü gibi büyük bir gizlilik içinde saklanan Google'ın arama algoritmasında "Hummingbird" adı verilen büyük bir güncelleme yapılacak. Google'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Amit Singhal, yeni algoritmanın arama sonuçlarını %90 oranında değiştireceğini açıkladı.

    Yeni güncelleme ile uzun soluklu bir değişim süreci de başlamış olacak. Artık basit kelime bazlı aramaların yerini gelişmiş arama özellikleri alacak. Artık Google'a arkadaşınıza soruyormuş gibi sorular sorabileceksiniz. Örnek: "Sürrealist ressamlar kimlerdir?"

    Singhal, Hummingbird güncellemesinin 2010 yılındaki Caffeine güncellemesinden beri yapılmış en önemli güncelleme olacağını belirtiyor.

    Hummingbird'ın Türkçe karşılığı sinek kuşu, saniyede 15-80 arası kanat çırpabilen bu kuş türünün isminin Google'ın yeni algoritmasına verilmesiyle hıza vurgu yapılmak istenmiş.

    Google, bu güncelleme ile sesli arama özelliklerini de geliştirecek. Artık sesli aramalara sesli cevaplar verebilen, söylenen bir kelime ile ilgili arama seçenekleri sunan gelişmiş bir arama özelliğinden bahsediliyor. Siz "Eyfel Kulesi" dediğinizde bununla ilgili ne aradığınızı artık Google tahmin edebilecek. Artık kullanıcılar iki nesneyi karşılaştırabilecek, bir şarkıya ait şarkıların listesini çekebilecek.

    Son olarak Singhal, "artık siz arama yapmak için vaktinizi harcamamalısınız, vaktinizi yaşamak için harcamalısınız." açıklamasında bulundu.

    Google Arama'nın iOS uygulaması için de bir güncelleme duyurusu yapıldı. Google Başkan Yardımcısı Tamar Yehoshua, artık kullanıcıların takvim ve etkinlik kartlarını uygulamanın ana ekranında görebileceklerini ve anımsatıcıların Android ve iOS cihazlar arasında taşınabileceğini açıkladı.

    Google, Hummingbird güncellemesinin kullanıcı tarafına etkilerinden bahsetti ancak bu algoritma güncellemesinin arka planda nasıl çalışacağı hakkında ser verip sır vermiyor. Günümüzde birçok sitenin en büyük trafik kaynağı konumundaki Google'daki köklü değişiklik sitelerin trafiklerini de doğrudan etkileyecektir.

    Hasan Genç - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Sergey Brin Larry Page Hasan Genç Google Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title