Haberler

    En Çok Kullanılan Hacker Programları

    Hacker'lar tarafından kullanılan bilgisayar yazılımlarını merak ediyor musunuz? En çok kullanılan Hacker programlarını sizler için derledik.

    Hack'lemek hem kötü niyetle, hem de sistemlerdeki açıkları bulup yetkilileri uyarmak gibi iyi niyetle yapılabilen bir faaliyet. Hacker araçları ise, adından da yeterince belli olduğu gibi, hacker'lar tarafından bazı işlerin yükünü kaldırmak üzere kullanılıyor. Aşağıda hacker'lar tarafından sıkça kullanılan, karmaşık ve normalde pahalı olabilecek işleri kolaylaştıran en iyi hacker araçlarını sizler için sıraladık.

    Not: Bu araçların tamamının eğitim amaçlı olarak kullanılması gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyoruz. Her ne kadar bu araçlar yasa dışı işler için kullanılabilir olsalar da, böyle bir yolun büyük cezalar gerektiren suçlar anlamına geldiğini lütfen aklınızdan çıkartmayın...

    Cain & Abel

    Cain & Abel, ağırlıklı olarak Windows sistemlerindeki parolaları kırmaya veya kurtarmaya yardımcı oluyor. Parola kurtarma işlevi, kaba kuvvet ve sözlük yöntemlerini destekliyor.

    İndirin:

    Angry IP Scanner

    "ipscan" adıyla da tanınan Angry IP Scanner, IP adreslerini tarayarak belirli kullanıcıların portlarının açık olup olmadığını kontrol ediyor. Açık kaynak kodlu yazılım farklı platformlarda çalışıyor ve piyasanın en etkili hack araçlarından bir tanesi. Araç, ağ yöneticileri ve sistem mühendisleri tarafından da kullanılıyor.

    İndirin:

    Kali Linux

    Ağustos 2015'te yayınlanan Kali Linux, içerisindeki güvenlik araçları yoluyla Wi-Fi parolalarını kırmaya, sahte ağlar oluşturmaya ve diğer açıkları test etmeye izin veriyor.

    İndirin:

    Burp Suite

    Burp Suite Spider, web site cookie'lerini inceleyerek ve web sitesindeki uygulamalarla bağlantı kurarak, web sitelerinin sayfalarının farklı parametrelerini ortaya çıkarıyor. Burp Suite ile web uygulamalarındaki açıkları bulmak oldukça kolay.

    İndirin:

    Ettercap

    Ettercap, man-in-the-middle saldırıları gerçekleştirmeye izin veren popüler bir araç.

    İndirin:

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Linux Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title