Haberler

    Casusluk Filmlerindeki Kameralar Gerçek Oluyor!

    Köşeleri ayna ve benzeri nesnelerin yardımı olmadan görebilecek kamera sistemi!Bonn Üniversitesi ile British Columbia Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen bu yeni kamera sistemi casusluk filmlerinde görmeye alıştığımız cinsten.Kameraların köşeleri görebilmesi için ayna kullanılması durumuna bir çözüm sunan bu sistem, dağınık lazer ışınlarının objeleri yeniden inşa etmesi mantığı ile çalışıyor.

    Köşeleri ayna ve benzeri nesnelerin yardımı olmadan görebilecek kamera sistemi!

    Bonn Üniversitesi ile British Columbia Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen bu yeni kamera sistemi casusluk filmlerinde görmeye alıştığımız cinsten.

    Kameraların köşeleri görebilmesi için ayna kullanılması durumuna bir çözüm sunan bu sistem, dağınık lazer ışınlarının objeleri yeniden inşa etmesi mantığı ile çalışıyor. Çalışma sistemini daha da açmak gerekirse, sistem bir lazer ışınını duvara doğru yolluyor ve bu arada kamera ışının doğrultusunu ve kaynağa ulaşana kadar geçen zamanı kaydediyor. ve böylece kamera lazer ışınları sayesinde görülecek nesneleri ana hatlarıyla belirlemiş oluyor. Bu lazerin tek bir nokta ışığı değil bir çok dağınık ışık kümesi yaydığını hatırlatalım.

    Şimdilik sadece nesnelerin ana hatlarını belirleyebilen bu sistemin yüksek çözünürlükte ve daha gerçekçi fotoğraflarla nesneleri belirlemesi için çalışmalar sürüyor. Sistemi geliştiren ekibe göre bu aşamalara ulaşmak tamamen teknik ekipmanlara ve matematiksel modellemelere bağlı ve düşünüldüğü kadar zor da değil.

    Sadece kameraların göremedikleri alanları keşfedebilmesi için değil, gerçek uygulamalarda örneğin sağlık alanında, uzaktan kumandalı cihazların kontrolünde ve iletişim sektörüne yenilikler gelmesinde önemli rol oynayabilecek bu sistemin üzerinde devam eden çalışmalar birçok kesim tarafından dikkatle takip ediliyor.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Bonn Üniversitesi Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title