Haberler

    Bill Gates'in Çağrısına Zuckerberg de Katıldı...

    Bill Gates'in Çok Ses Getiren Son Çağrısına, Yine Çok Ses Getirecek Birinden Yanıt Geldi...

    Microsoft'un emekli patronu Bill Gates ve ABD'li yatırımcı Buffet tarafından Haziran ayında başlatılan "Söz Ver – (The Giving Pledge)" kampanyasına bugüne kadar toplam 57 milyarder dahil oldu. Girişim tarafından Çarşamba akşamı yapılan açıklamada, yeni isimlerin de kampanyaya dahil olduğu belirtildi.

    Gates, eşi Melinda Gates ve Buffet, yardım kampanyası kapsamında, milyarderlere servetlerinin en az yarısını yaşamları sürecinde ya da ölümlerinin ardından yardım amacıyla kullanılması için vermesini ve bu niyetlerini bir mektupla halka açıklamalarını istiyor.

    Söz Ver kampanyası ne para kabul ediyor ne de insanlara nasıl bağış yapabileceklerini gösteriyor. Sadece milyarderlerden servetlerinin bir kısmının yardım kampanyası için kullanılması için söz vermelerini istiyor.

    Son olarak Facebook'un kurucuları Mark Zuckerberg ve Dsutin Moskovitz de, milyarder Warren Buffet ve Bill Gates'in öncülük ettiği yardım kampanyasına servetlerinin yarısını bağışlama sözü verdi.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title