Haberler

    Bennu Asteroiti'nden Gelen Paket Canlı Yayında Açılıyor

    Güncelleme:

    Geçtiğimiz günlerde OSIRIS-Rex misyonu başarıyla tamamlandı. Uzay aracı Dünya'ya yaklaşıp Bennu Asteroiti'nden topladığı parçaları başarılı bir şekilde gezegenimize bıraktı. Yetkililer, gök cisimleri arasında taşınan bu gizemli paketi teslim aldı. İlk incelemelerini yaptı. Nihayet NASA, Bennu Asteroiti'nden gelen paketi canlı yayında tüm meraklıların gözü önünde açıyor. Bu görev, evrenin gizemini aydınlatmaya yardımcı olacak.

    Tüm dünyanın gözü bu canlı yayında. Geçtiğimiz günlerde OSIRIS-Rex misyonu başarıyla tamamlandı. Uzay aracı Dünya'ya yaklaşıp Bennu Asteroiti'nden topladığı parçaları başarılı bir şekilde gezegenimize bıraktı.

    Yetkililer, gök cisimleri arasında taşınan bu gizemli paketi teslim aldı. İlk incelemelerini yaptı. Nihayet Nasa, Bennu Asteroiti'nden gelen paketi canlı yayında tüm meraklıların gözü önünde açıyor. Bu görev, evrenin gizemini aydınlatmaya yardımcı olacak.

    Bennu Asteroiti'nden gelen kargo sonunda canlı yayında açılıyor!

    Geçtiğimiz günlerde OSIRIS-Rex misyonunun uzay aracı O-Rex, evrenin gizemine ışık tutacak paketi Dünya'ya bıraktı. Araştırmacılar, Nasa'nın başarılı operasyonuyla Bennu Asteroiti'nden parçaları taşıyan kapsülü laboratuvara götürdü.

    Nasa, ilk olarak kapsülün üzerindeki gizemli tozların peşine düştü. Bilim adamları, Bu tozların Bennu Asteroiti'ne ait olacağını düşündü. Nihayet bugün canlı yayında bu gizemli paket canlı yayında tüm sırları aydınlatacak.

    Nasa'nın uzay aracına dur durak yok: Bennu'dan sonra yeni görevi Apophis Asteroiti!

    OSIRIS-REx, 2016 yılının eylül ayında görevine başladı. NASA bu görev için 1.2 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Fırlatıldıktan iki yıl sonra uzay aracı, 1.650 metre genişliğindeki asteroide ulaştı. 2020 yılında uzay aracı Bennu'ya beklenenden çok daha derine girmeyi başardı. Bugüne kadarki en büyük asteroit yüzey örneğini topladı.

    Bilim adamları, toplama odasının kapısının daha büyük kayalık malzemelerle sıkıştırıldığını ve bazı kaya parçalarının uzaya sızdığını keşfettiler. Bu nedenle daha fazla malzeme kaybını önlemek için numune alma cihazını hızlı bir şekilde dönüş kapsülünün içine saklamaya karar verdiler.

    Bu sayede toplayabildiği kadar çok örnekle Dünya'ya dönmesini hedeflediler. Bu görevde amaç en az 2,1 ons malzemeyi dünyaya geri getirmekti. Ancak ilk tahminlere göre OSIRIS koleksiyonun 8,8 ons civarında.

    OSIRIS-REx misyonu artık başarılı bir şekilde sona erdi. O-Rex uzay aracına dur durak yok. Dünya'ya paketini bıraktıktan sonra evine el sallayıp yeni görevine doğru yola çıktı. Bundan sonra yeni rotasını Apophis Asteroiti olarak değiştirdi.

    Tabii ki görevin adı da güncellendi. O-Rex uzay aracı OSIRIS-APEX misyonu için Apophis Asteroiti üzerinde incelemeler yapacak. Araştırmacılar bu misyonla birlikte bu asteroitin Dünya ile çarpışma ihtimalini araştıracak. Çünkü araştırmalara göre Apophis Asteroiti, Dünya yüzeyinin 32.000 mil yakınına gelecek. Yani Dünya'ya Ay kadar yaklaşacak.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Uzay Aracı Dünya NASA Teknoloji Haberler

    Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

    Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

    Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

    Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

    Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

    Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

    Bakmadan Geçme

    Arife mi, arefe mi? TDK nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu doğru yazılışı hangisi #129300 Messi futbolu bıraktı mı? Messi jübile mi yapacak 2024? 13 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 13 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 13 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 13 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 13 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 13 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 13 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 13 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor birincilik ödülü ne, Survivor şampiyonu ne kazanacak, kaç TL? 13 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 13 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Survivor 2024 final nerde yapılacak? İstanbul Nefes Orman Açık Hava Sahnesi nerede? Survivor All Star 2024 şampiyonu nasıl belirlenecek, SMS mi performans mı? #129300
    14 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar! Olayı öğrenen anne, 2 kişinin evini ateşe verdi

    14 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar! Olayı öğrenen anne, 2 kişinin evini ateşe verdi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title