Haberler

Apple, AirTag sebebiyle toplu sınıf davada yargılanacak

Güncelleme:

Bir hakim, Apple'ın toplu davayı reddetme girişiminin başarısız olduğuna karar verdi. Apple, AirTag'lerin insanları takip etmede kullanılması sebebiyle yargılanacak.

Apple, AirTag sebebiyle toplu sınıf davada yargılanacak. Bloomberg'in bildirdiğine göre bir hakim, davacıların "ihmal ve ürün sorumluluğu" için yeterli iddialarda bulunduklarını belirterek, Apple'ın toplu davayı reddetme girişiminin başarısız olduğuna karar verdi.

Apple, AirTag'lerin insanları takip etmede kullanılması sebebiyle yargılanacak

Davanın iddiasına göre sadece 29 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan AirTag, takip etme ve taciz etmede kullanılan bir araç haline geldi. Aralık 2022'de ilk kez açılan dava kapsamında, davacılar Apple'ı AirTag'leri takip amacıyla kullanımını engellemek için yeterli önlemler almadan piyasaya sürmekle suçluyorlar.

Dava dosyasında davacılar, Apple'ın AirTag'in tasarımının kusurlu olduğunu iddia ediyorlar çünkü ürün, normal bir tüketici tarafından kullanıldığında veya yanlış kullanıldığında, beklenenden daha güvenli bir şekilde çalışmadı ve çalışmıyor.

Ekim 2023'te dosyalanan davanın reddi için yapılan başvurusunda Apple, şunları belirtti: "Davacıların dava dosyası, ürünlerinin izinsiz takip etmek için üçüncü taraflarca kasıtlı olarak kötüye kullanılmasından Apple'ı yasal olarak sorumlu tutma çabasının yanlış bir çabadır."

Apple, ürünlerinin yanlış kullanımını en güçlü şekilde kınıyor ve istenmeyen takip şikayetlerine ilişkin soruşturmalara kanun uygulayıcı kurumlara istekli bir şekilde yardım ediyor.

Apple'dan yapay zeka alanında büyük yatırım!

AirTag'in ilk çıkışından kısa bir süre sonra, Apple Şubat 2022'de bir dizi ek güvenlik özelliği ekledi. Bu değişiklikler, geliştirilmiş izleme uyarıları ve bildirimler, AirTag'in sahibinden ayrıldığında ses çıkarırken güncellemeler ve daha fazlasını içeriyordu.

Apple'ın AirTag ile ilgili toplu davası, takip edilen davaların mevcut ve gelecekteki sonuçlarını etkileyebilecek önemli bir dava olarak devam ediyor. Hakim Chhabria'nın belirttiği gibi, her iki tarafın da argümanlarını ileriye taşıyarak, mahkeme sürecinin sonuçları beklenecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Hakim Apple Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title