Haberler

Tekkeköy Aşağıçinik Hanımlar Konağı Açılış İçin Gün Sayıyor

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Aşağıçinik mevkisine kazandırmış olduğu Aşağıçinik Hanımlar Konağı ve Kır Düğün Salonunda incelemelerde bulundu.

Eğitim Kültür Merkezleri, köy konakları, bilgi evleri, parklar, spor tesisleri, halı sahalar gibi birçok farklı fonksiyonu yerine getiren binaları ve tesisleri tamamlayıp kısa sürede hizmete sunduklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçede yaşayan yediden yetmişe kadın erkek herkesin yararlanacağı farklı tesisleri halkımızın kullanımına sunduk. Bunca tesis ve yatırımımızın yanında özellikle bayanlara pozitif bir ayrımcılık yaparak sadece bayanların kullanacağı Kutlukent Hanımlar Konağı inşaatını tamamlayarak tüm donanımlarıyla açılışa hazır hale getirdik. Onun akabinde Aşağıçinik mevkisine önünde kır düğün salonu ve yanında spor alanı bulunan hanımlar konağını kısa süre zarfında tamamlayarak açılışa hazır hale getirdik" dedi.

Hanımlara ait tesislerin sayısı artıyor

Daha önceki yıllarda bayanlara ait özel hiçbir tesisin olmadığına dikkat çeken Başkan Togar, "Bayanların her türlü aktivite ve faaliyetlerinin yanı sıra eğitim, kültür, sanat, spor ve çeşitli el beceri kurslarıyla özel günleri için kullanabilecekleri iki farklı Hanımlar Konağımızı tamamladık. Önceki dönemlerde ilçemizde bayanların kullanabilecekleri çeşitli faaliyetler ve kurslar ile eğitimler yürütecekleri kendilerine ait tesisleri yoktu. Bizlerde bu eksikliği gidermek amacıyla Kutlukent ve Aşağıçinik mevkisine farklı özellikler içeren hanımlar konağı binalarımızı kazandırdık" diye konuştu.

Konağın ismi Zübeyde Hanım Hanımlar Konağı oldu

Aşağıçinik Hanımlar Konağının isminin Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi olan Zübeyde Hanım'ın adını taşıyacağını söyleyen Başkan Togar, "Bu muhteşem ve farklı eserimizin ismini Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin ismini vermeyi uygun gördük. Zübeyde Hanım aynı zamanda Türk annesini temsil eden bir güçlü bir Osmanlı kadını. Yapımını tamamladığımız Zübeyde Hanım Aşağıçinik Hanımlar Konağımız yaklaşık 3 bin 500 metre karelik bir alan üzerine inşa edildi ve toplam dört kat olup, inşaat alanı 1100 metre kareden oluşuyor. Dört kattan oluşan Hanımlar konağımızın içerisinde kurs odaları, fitness salonu, çocuk oyun alanı, bayanların her türlü toplantı ve günlerini yapacakları salonları ve kafeterya yer alıyor. Bu binamızda bayanlar birçok aktivitenin yanında her türlü eğitim ve kurslardan ücretsiz yararlanabilecekler. Yine bayanlar özel gün ve toplantılarını da bu Hanımlar konağımızda yapabilecekler. Aşağıçinik Hanımlar Konağımızı diğer hanımlar konağımızdan ayıran en önemli nokta ise önünde bulunan kır düğün salonu ve yanındaki spor alanıdır. Aşağıçinik bölgesindeki düğün, nişan, sünnet gibi daha birçok eğlence ve etkinliğin açık alanda yapıldığını hesaba katarak ve daha önce evlerin önündeki açık alandaki eğlencelerde yaşanan can kayıplarını düşünerek böyle bir çalışmayı hayata geçirdik. Bugün tesisimizde yapmış olduğumuz incelemeler sonrası son eksikliklerimizi gidererek önümüzdeki günlerde açılışını yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyde Hanım Hasan Togar Aşağıçinik Tekkeköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title