Haberler

Tekirdağ, İklim ve Gıda Paneline Ev Sahipliği Yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, günümüzde büyük önem arz eden gıda üretimi, tüketimi, güvenliği ve israfı ile açlık konularına dikkat çekmek amacıyla İklim ve Gıda konulu panel düzenledi.

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisleri Odası Temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Büyükşehir Belediyesi Tarım Komisyon Üyeleri ve NKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

İklim ve Gıda Paneli'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir araya geldik. Bilindiği gibi dünya genelinde açlık sürekli artıyor. Günümüz itibariyle açlık çeken 1 milyar insan var. Dünya nüfusunun 7 milyar olduğu göz önünde bulundurulduğunda her 7 kişiden 1'inin aç olduğu ortaya çıkıyor. Açlık tüm insanların ortak bir sorunudur. Açlığın temel nedenlerinden biri de israftır. Açlıkla mücadelenin en önemli yollarından biri israfın önüne geçilmesidir. Yardımlaşmak insan olmanın bir gereğidir. Ne yazık ki, dünyanın bazı kesimlerinde insanlar açlık yaşarken, bazı kesimlerinde ise obezite sorunu yaşanıyor. Tüm bu sorunların çözümü, tüm insanlığın ortak mücadelesini gerektiriyor" dedi.

"Gıda sorunu konusunda herkesin bir şey yapması gerek"

Hacı Aslan'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "16 Ekim tüm dünyada gıda günü olarak kutlanıyor. 2018 yılının sloganı ise; Sıfır Açlık. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' diye çok güzel bir sözü var. Gıda konusunda herkesin bir şey yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Gıda üretimi ve iklim değişikliği konuları tartışıldı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bilal Bilgin ve Prof. Dr. Fatih Konukçu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Daire Başkanı Hacı Aslan'ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde; sağlıklı gıda, sağlıklı beslenme ve yanlış algılar, iklim değişimi sürecinde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvencesi, açlığın sebepleri ve Türkiye ile dünyadaki durumu, iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkileri konuları tartışıldı. İklim ve Gıda paneli, yapılan konuşmaların ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title