Haberler

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Akdağ: "Her Yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Olarak Kutlanmaktadır"

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün 1948’de kurulduğunu anımsatarak her yıl 7 Nisan'ın Dünya Sağlık Günü olarak kutlandığını kaydetti.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün 1948'de kurulduğunu anımsatarak her yıl 7 Nisan'ın Dünya Sağlık Günü olarak kutlandığını kaydetti.

Akdağ, 7 Nisan Dünya Sağlık Örgütü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Her yıl Dünya Sağlık Günü için önemli halk sağlığı sorunlarından birisi belirlenmekte ve çeşitli etkinliklerle gündeme getirilmektedir. 2014 Dünya Sağlık Günü'nün konusu vektörle bulaşan hastalıklar olarak belirlenmiştir" dedi.

Akdağ, açıklamasında vektörle bulaşan hastalıkların enfekte sivrisinek, kene, kum sineği gibi artropodaların sokması, ısırması ile bulaşan enfeksiyon hastalıkları olduğunu belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü dünya genelindeki tüm enfeksiyon hastalık yükünün yüzde 17'sini vektörle bulaşan hastalıkların oluşturduğunu tahmin etmektedir. Sıtma, dengue, chikungunya, sarı humma, Japon ensefaliti, lenfatik filariasis, leishmaniasis, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tularemi gibi pek çok vektörle bulaşan hastalık insanlar için tehdit oluşturmaktadır. Dünyada ölüme ne fazla sebep olan vektörle bulaşan hastalık sıtmadır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2012 yılında 627 bin kişinin hayatını sıtma nedeniyle kaybettiği tahmin edilmektedir. Sıtmaya bağlı ölümlerin yüzde 90'ı, Afrika kıtasının Sahra Çölü'nün altında kalan bölgeden olup yüzde 77'si de beş yaş altı çocuklarda görülmüştür. Son yıllarda uluslararası seyahat ve ticaretin artması, iklim değişikliği gibi çevresel faktörler nedeniyle vektörle bulaşan hastalıklarda artış izlenmektedir. Vektörle bulaşan hastalıklar ülkemiz için de risk oluşturmaktadır" ifadelerini kaydetti.

Akdağ, vektörle bulaşan hastalıklardan korunmak için basit önlemler alınması gerektiğini belirtti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Sağlık Günü Mahmut Akdağ Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title