Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Marmaraereğlisi Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Marmaraereğlisi Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Marmaraereğlisi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İbrahim Uyan yönetiminde Yeniçiftlik Belediyesi ek hizmet binasında toplandı.

Belediye Başkanlığı 2017 Faaliyet Raporu'nun görüşüldüğü toplantıda, encümen ve komisyonlara üye seçimi yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Sultanköy 1. etap konut ve konut gelişme alanını kapsayan revizyona ilave uygulama imar planına yapılan itirazlar görüşülerek karara bağlandı.

Atık yağların geri dönüşüme kazandırılması

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, atık yağların geri dönüşüme kazandırılması için ilçe halkını bu yönde teşvik çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, evlerde ve iş yerlerinde kullanılan bitkisel yağların geri dönüştürülmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda ilan panolarında bilgilendirmeler yaptıklarını ifade etti.

Lavaboya veya çöpe döküldüğünde, suyu ve toprağı kirleterek doğaya büyük zarar veren atık yağların biyodizel olarak dönüştürülmesini desteklediklerini ifade eden Baysan, Temizlik İşleri Müdürlüğünün, 2017 yılında yaptığı çalışmalar ve duyarlı vatandaşların katılımıyla 76 bin kilo bitkisel atık yağ topladığını kaydetti.

Baysan, bu sayede 90 milyar litre suyun kirlenmesinin önlendiğini dile getirerek, "Evinde ya da iş yerindeki bitkisel atık yağların geri dönüştürülmesi için destek vermek isteyen çevreye duyarlı vatandaşlarımız, 444 99 59 numaralı telefon aracılığıyla ilgili birimlerimize ulaşarak atık yağlarını geri dönüşüme kazandırabilirler." dedi.

Marmaraereğlisi'nde Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacak

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ilçede Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacağını bildirdi.

Engellilere yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere Marmaraereğlisi'nde yeni kurulan Ayyıldız Engelli Hakları Koruma Derneği'nin binası törenle açıldı.

Uyan, açılışta yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik ilçede yapılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylandığı müjdesini verdi.

Engellilerin ihtiyaçlarının karşılanması adına belediye bünyesindeki engelli araç sayısının arttırılacağını da dile getiren Uyan, şunları kaydetti:

"Sizlerin yaşam standartlarını yükseltmek, daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışıyoruz. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu kapsamda belediye olarak bir engelli aracımız ve iki hasta nakil aracımızla engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Engelli araç sayımızı da arttıracağız. Her alanda engelleri kaldırmak ilk hedefimiz. Engellilerin sivil toplum kuruluşu şeklinde örgütlenmesi seslerini daha da duyurmaları için çok önemlidir."

Açılışa, Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Vekili Serpil Cenker, Marmaraereğlisi İlçe Jandarma Komutanı Sadullah Kalaycı, Süleymanpaşa Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Şerife Türüdü de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Uyan Yeniçiftlik Sultanköy Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title