Haberler

Tekin Küçükali, 1 Yıl Sonra Vakıfay ile Yine Görev Başında

Kızılay Genel Başkanlığından bir sene önce istifa eden ve dinlenmeye çekilen Tekin Küçükali, amacı eğitim ve yardım için kurulan VakıfAy'ın genel başkanı olarak yeniden görevde.

Kızılay Genel Başkanlığından bir sene önce istifa eden ve dinlenmeye çekilen Tekin Küçükali, amacı eğitim ve yardım için kurulan VakıfAy'ın genel başkanı olarak yeniden görevde. VakıfAy ile ilgili olarak ilk röportajı DHA'ya veren Küçükali "Kızılay benim her şeyim, emrindeyim. Yüreğimiz orada,halen üyesiyim. İhtiyaç olduğunda yanlarındayım" dedi.

AĞUSTOS AYINDA İSTİFA ETMİŞ VE KONUŞMAMIŞTI

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında Kızılay Genel Başkanlığından istifa eden Tekin Küçükali aralarında işadamları, akademisyenlerin de bulunduğu VakıfAy Derneği'nin başına geçti. İbrahim Cevahir, Oğuz Satıcı gibi işadamlarının yönetimde olduğu dernek dil, din, etnik kimlik farkı gözetmeden ihtiyacı olanlara eğitim, sağlık ve gıda yardımı yapacak.

GAYRİMÜSLİM CEMAATLARIN GÖNLÜNÜ KAZANDILAR

Tekin Küçükali' nin Kızılay Genel Başkanlığı döneminde danışmanlarından biri olan ve gayrimüslim vatandaşlara yaptığı yardımlarla dikkati çeken işadamı Kamil Akyıldız da yine dernek çatısı altında faaliyet gösterecek isimler arasında. VakıfAy'ın en büyük hedeflerinden biri, ihtiyacı olan ilköğretim öğrencilerine üniversite sıralarına kadar burs sağlamak. VakıfAy'da akademisyenler, politikacılar ve işadamları birlikte çalışacak.

TEKİN KÜÇÜKALİ "TOPLUMA FAYDALI İNSAN YETİŞTİRMEK ANA HEDEFİMİZ"

VakıfAy genel başkanı Küçükali kuruluş amacını DHA'ya anlatırken şunları söyledi:

"24 kurucu üye var. Dil,din, ırk ayrımı yapmadan herkes vakıf çatısı altında. Aramızda gayrimüslim iş adamlarımız da var. Hepimiz eğitim için çalışacağız. Kızılay benim herşeyim. O halen yüreğimizde, her şeyimle emrindeyim. Bize ihtiyaç olduğu an oradayız. VakıfAy'ın öncelikli hedefi eğitim. VakıfAy, Türkiye gündemini meşgul edecek ana konularla ilgilenecek. Topluma faydalı olabilecek insanların yetişmesini sağlayacak. VakıfAy eğitim yardımlarına başladı. Amacımız, 'Gençlere öyle bir yardım yapalım ki başkasından bir yardım almasına ihtiyaç kalmasın'. Bu yardım ilköğretimden üniversiteye kadar sürecek. Yeni projemizle yardıma muhtaç olan çocuklarımız yarı yıl tatillerini de büyük şehirlerdeki vakıf ailelerinin yanında geçirecek. Hatta bu aileler bu çocuklarımızın eğitimini üniversite dönemine kadar sürdürecek. "

ŞEHİT AİLELERİNE, EVİ OLMAYANA MUHTACA EV PROJESİ

Küçükali, Yeşil Holding'in Yeşilçatı projesi ile şehit ailelerine, afetlerde evsiz kalanlara ev projesi geliştirdiğini belirterek, " Ülkemiz yüzde 96 afete maruz kalabilecek coğrafyada. VakıfAy, afet bölgelerine ev projesini, yardımlarını sürdürecek. yürütecek, yaygınlaştıkça uluslararası arenada çalışmalara başlayacak. İlk genel kurulumuz yapıldı. Bazı belediye başkanlarımız desteklerini veriyor. Kadıköy, Şişli,Bakırköy, Kağıthane kuruluyor"dedi.

'AİLEME ZAMAN AYIRACAĞIM' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında ani bir kararla istifa eden Tekin Küçükali, buna zneden olarak sağlık ve ailevi sebeplerini göstermişti. Küçükali, ailesi ile bir sene zaman geçirdiğini, torunlarına bolca vakit ayırdığını belirterek "Bu zaman süresinde VakıfAy ile de uğraştık ve artık faaliyetteyiz" şeklinde konuştu. - İstanbul / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekin Küçükali Oğuz Satıcı Kızılay Politika Güncel Haberler

title