Haberler

Tehlike Saçan Köprü Trafiğe Kapatıldı

Muğla ile Antalya sınırında bulunan ve turistlerin de yoğun olarak kulladığı 70 metrelik Korubükü Köprüsü, selde gördüğü zarar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Muğla ile Antalya sınırında bulunan ve turistlerin de yoğun olarak kulladığı 70 metrelik Korubükü Köprüsü, selde gördüğü zarar nedeniyle trafiğe kapatıldı. köprünün kapatılmasıyla turistler, çamur banyosuna yürüyerek ulaşmaya başladı.

Sel nedeniyle ayaklarında çökme oluşan Korubükü Köprüsü, gazetelerde çıkan haberler üzerine Muğla Valiliği ve Seydikemer Kaymakamlığı'nın direktifleriyle Seydikemer Belediyesi ekipleri tarafından giriş ve çıkış bölgelerine kaya yığınları oluşturularak trafiğe kapatıldı. Köprü kapatılınca çevredeki mahalle sakinleri tehlike saçan yolu kullanamaz hale geldi. Yöreye ciplerle gelen 600'e yakın turist de 300 metre yürüyerek çamur banyolarına gitmek zorunda kaldı.

"KÖPRÜMÜZÜN YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Korubükü Muhtarı Hakkı Kılınç, köprünün Ocak ayında meydana gelen doğal afet sonucu zarar gördüğünü söyledi. Köprünün yaklaşık 10 yıl önce İl Özel İdare ve köy sakinlerinin katkısıyla yapıldığını anlatan Kılınç, selin köprünün ayağının altını boşaltınca 3 metrelik çökme oluştuğunu kaydeden Kılınç, "Köprünün altında koruma duvarı bulunuyordu. Bu duvar yıkıldı. Köprünün ayakları 3 metre çökünce bu hale geldi. Vatandaşlar köprünün altını doldurarak geçmeye başladılar. Bu çevrenin yüzde 80'ni çiftçiler, bu köprüden geçerek sebze ve meyvesini buradan pazara götürebiliyorlar. Köprünün yapımı için Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüşmüştü. Fore Kazık şeklinde projeleri hazırlandı. Zannediyorum protokol imzalanıp en kısa sürede köprünün yapımına geçilecek. Biz muhtarlık olarak ve vatandaşlar olarak köprünün biran önce yapılmasını arzuluyoruz. Köprü olası bir tehlike yaşanmaması için Seydikemer Belediye Yetkilileri tarafından Muğla Valimizin direktifleriyle trafiğe kapatıldı" dedi.

"TURİSTE BİRŞEY ANLATAMIYORUZ"

Korubükü köprüsünün cip safariler için oldukça önemli olduğunu söyleyen rehber Yasin Yılmaz da, "Köprü kapatılınca 250–300 metre yürüterek götürmek zorunda kalıyoruz. Belediye ekipleri giriş ve çıkışlarını kaya parçalarıyla kapatmışlar. Bizde turistleri indirdik. Köprüden yürüterek karşıdaki çamur havuzlarına götürmek zorunda kaldık. Köprünün kısa sürede yapılmasını bekliyoruz. Turistlere karşı ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Turistleri jeep yerine yürüterek geçirmek zorunda kaldık. Bu köprü şimdiye kadar yeniden yapılıp açılmalıydı" diye konuştu.

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise, şöyle konuştu: "10 yıl önce özel idarenin yaptığı köprünün ocak ayında sel felaketi nedeniyle çöktüğünü kaydederek biz daha önce köprü geçişini trafiğe kapatmıştık. Bu arada Antalya ve Muğla Büyükşehir Belediyeleriyle iş birliği yaparak proje hazırlandı. Projede Fore Kazık eksikliği nedeniyle proje yenileme çalışmasına girişildi. Köy sakinleri moloz doldurup riski göze alarak geçiş yapmaya başlamışlar. Muğla valiliği ve Seydikemer Kaymakamlığının direktifleriyle Belediye Fen İşleri Müdürlüğümüz Köprünün giriş ve çıkışlarını Kaya parçalarıyla trafiğe kapattı. Belediye olarak güvenlik şeritleri de çektik. Belediye Başkanımız Yakup Otgöz Antalya Büyükşehir Belediyesine giderek köprünün yeniden yapımıyla ilgili çalışmaları devam ettirecek" - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkı Kılınç Seydikemer Antalya Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title