Haberler

TBMM Fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu İstanbul'da

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Çengelköy Polis Merkezi Amirliği, Çengelköy esnafı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne çalışma ziyaretinde bulunduZiyaretlerde Komisyon Başkanı Reşat Petek ile komisyon üyeleri Selçuk Özdağ, Mihrimah Belma...

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Çengelköy Polis Merkezi Amirliği, Çengelköy esnafı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne çalışma ziyaretinde bulundu

Ziyaretlerde Komisyon Başkanı Reşat Petek ile komisyon üyeleri Selçuk Özdağ, Mihrimah Belma Satır, Ravza Kavakçı Kan, Zekeriya Birkan, Hüseyin Kocabıyık, Serkan Bayram ile Emine Nur Günay hazır bulundu.

Çengelköy meydanında komisyonla bir araya gelen Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camisi İmam Hatibi Osman Keskin, 25 yıldır aynı camide görev yaptığını belirterek, bu süre içinde Kuleli Askeri Lisesi'ndeki komutanlarla çok iyi ilişkiler içinde olduklarını söyledi.

Bu iyi ilişkilerin son 3 yıldır bozulduğunu belirten Keskin, "Dinler arası diyalog meselesini camide çok işlediğim için 'Allah indinde tek din İslam'dır.' dediğim için bizi listeye almışlar. 'Dinler arası diyalog olmaz.' dediğimiz için bizi ön plana aldılar. Darbe gecesi ilk iş okul merkez olmak üzere caminin etrafını çevirerek üniformalı teröristler bizi esir aldılar. Sala verdim diye sabaha kadar, dışarı çıkmama izin vermediler. 'Dışarı çıkarsan ateş ederim.' dediler. Lojmanın önündeki demirlerden atlayarak kapıyı kırdılar. Ses sisteminin kablolarını söktüler." diye konuştu.

Çengelköy'de gazi olan Ender Demirtaş, Kuleli'ye doğru yürüdükleri esnada karşıdan gelen askerlere "Buraya gelmeyin." diye bağırdığını söyledi.

Askerlerin bunun üzerine siper alıp ateş etmeye başladığını aktaran Demirtaş, "Sadece ellerimizi kaldırdık. 'Buraya gelmeyin.' dedik. Ellerimi indirdiğimde ateş ettiler ve ayağımdan vurdular. Bir arabanın arkasına sığındım ama bizi oradan çıkarmadılar. Sürekli ateş ettiler. İlk boşlukta karşı taraftan gelenler beni aldı ve hastaneye götürdü." diye konuştu.

Darbe girişiminde yaralanan vatandaş Kadir Akbulut ise polislerle beraber hareket ettiklerini söyledi. Burak Cantürk'ün o esnada şehit olduğunu aktaran Akbulut, "Allah razı olsun karakolu teslim etmediler. Can pahasına. Neticede zulmü gördük. Ben 51 yaşımdayım daha önce de darbe gördüm ama böyle bir şey görmedim. O anı yaşadım. Her tarafta kurşun izleri duruyor." dedi.

Komisyon üyeleri daha sonra Çengelköy meydanında darbecilere direnen vatandaşları ve esnafı dinledi.

Çengelköy Polis Merkezi Amirliği'nde görevli, darbe girişimini yaşayan memurları da dinleyen komisyon, daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne geldi.

Komisyon burada da söz konusu gece görevli trafik polisleri Ertan Tokgöz ve Mehmet Candan'la bir araya geldi.

15 Temmuz'da darbecilere direnen Safiye Bayat ve diğer sivil gaziler de burada komisyonun toplantısına katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mihrimah Belma Satır Selçuk Özdağ Reşat Petek Politika Güncel Haberler

title