Haberler

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu çalışmalarını 20 Mart'ta tamamlayacak

Güncelleme:

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, 11-12 Mart'ta Elazığ'da incelemelerde bulunduktan sonra komisyon olarak çalışmalarını 20 Mart'ta tamamlayacaklarını bildirdi.

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, 11-12 Mart'ta Elazığ'da incelemelerde bulunduktan sonra komisyon olarak çalışmalarını 20 Mart'ta tamamlayacaklarını bildirdi.

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri İzmir'deki programları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret ettikten sonra Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde büyükşehir belediyesinin bilgilendirme toplantısına katıldı.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, yaptığı açıklamada, 10 Kasım 2020'den bu yana depremin zararlarını azaltmanın yolları ve depreme karşı alınacak önlemlerle ilgili çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda 15 toplantı yaptıklarını, 2 bin 150 sayfa tutanak, 65'ten fazla rapor oluşturduklarını kaydeden Uncuoğlu, şöyle konuştu:

"Mevzuatla ilgili yapılması gerekenler, risk haritalandırma, afet yönetimi, yapı stoku, finans kaynakları yaratma, toplumsal farkındalık başta olmak üzere kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz. Deprem yaşamış kentlerin belediye başkanlarını da komisyon toplantılarımıza davet ediyoruz. İzmir ve Elazığ depremleri oldukça yeni sayılabileceği için bu illeri özel olarak ziyaret etmek, buradaki çalışmaları yerinde incelemek istedik. İzmir'in ardından 11-12 Mart tarihlerinde Elazığ'da incelemelerde bulunacağız. 20 Mart'ta komisyon çalışmamızı tamamlıyoruz. İzmir'deki çalışmaların da bu açıdan bize katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Uncuoğlu, güvensiz yapı stokunu güvenli hale getirme konusunda kaynakların sınırlı olduğunu ve bu konuda toplum farkındalığının da yetersiz olduğunu belirterek, "Vatandaşı kentsel dönüşüme teşvik etme açısından Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar ve ortaya koyduğu yaklaşım çok önemli. Bu konuda kritik bir etkisi olacağını ve kentsel dönüşümü hızlandıracağını düşünüyoruz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de orta hasarlı yapılarla ilgili mevzuatta büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Orta hasarlı binada vatandaşın oturması mümkün değil. Dolayısıyla orta hasarlı yapılarla ilgili mevzuatta mutlaka düzenleme yapılması gerekiyor. Büyükşehir olarak Toplum Sağlığı, İklim Değişikliği ve Çevre Koruma ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi olmak üzere üç yeni daire başkanlığı kurduk. Afetler olduğunda bu daire başkanlıklarını kurmanın ne kadar isabetli olduğunu anladık."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title