Haberler

TBMM'de kabul edildi, uzman erbaşların emeklilik yaşı değişiyor

Güncelleme:

TSK personeline ilişkin kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklife göre, Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52'den 55'e yükseltildi.

Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 8 maddesi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde uzmanlık eğitimi gören misafir askeri personele, aynı yerde eğitim görenlerde olduğu gibi ödeme yapılacak.

EMEKLİLİ YAŞ HADDİ 55 OLACAK

Bakaya ve yoklama kaçağı suçlarında özür olarak kabul edilen durumlar, kanunda belirtilen mazeretlerle sınırlı tutulacak. Tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması amacıyla uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 55 olacak. Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar, 60 yaşına kadar en gençlerinden başlanarak orduya alınabilecek.

GİDERLERİ GENEL BÜTÇEDEN KARŞILANACAK

Teklif ayrıca uzun yıllar TSK'de zor koşullarda görev yapmasına rağmen yalnızca emeklilik hakkını elde edinceye kadar kısa süreliğine devlet memuru olarak görev yapan uzman erbaşların da emsallerinin aldığı emekli aylığını almalarını amaçlıyor. Kiraya verilen veya üçüncü şahıslara işlettirilen kısımları hariç olmak üzere askeri kantinlerin elektrik, su ve yakacak giderleri, genel bütçeden karşılanacak.

ŞARTLARI KAYBEDENLERİN İLİŞİKLERİ KESİLECEK

Dış kaynaktan doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde görev yapmak üzere temin edilen subaylardan, verilen eğitimi tamamlamadan önce temin aşamasında aranan sağlık ve benzeri şartları taşımadıkları sonradan anlaşılanlar ile bu şartları kaybedenlerin ilişikleri kesilecek.

SUBAYLARA YÖNELİK YAPILAN DÜZENLEMELER

Subaylara yönelik yapılan düzenlemelerle uyumlu şekilde, dış kaynaktan temin edilen astsubaylardan da deneme süresinin bitiminden önce temin şartlarını taşımadığı anlaşılanların veya bu şartları kaybedenlerin; dış kaynaktan doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde görev yapmak üzere temin edilen astsubayların da verilen eğitimi tamamlamadan önce temin aşamasında aranan sağlık ve benzeri şartları taşımadıklarının sonradan anlaşılması halinde ilişikleri kesilecek.

HUKUK SINIFI SUBAYLARIN DİSİPLİN AMİRİ OLMASI AMAÇLANIYOR

Hukuk sınıfı subaylar, arabuluculuk komisyonlarında görev yapabilecek. Dış kaynaktan alınan hukuk sınıfı subay adayları, diğer sınıflardaki subay adayları gibi temel askerlik eğitiminin ardından subaylığa nasbedilebilecek. Teklifle, nezdinde bulundukları kıta komutanı veya kurum amirlerinin, hukuk sınıfı subayların disiplin amiri olması amaçlanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı TSK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (32)

Aaa:

Normal vatandaş 60 üzeri oluyorsa herkes olacak 55 az bile 60 yapmaları gerek.

8
25
yanıtYanıtla
C.B:

Dışarıdaki vatandaş için de 60 65 çok ayrıca askeri personelin yipranmasi çok

yanıt10
yanıt3
VATANDAŞ:

Şimdi çıkarlar herkes neden bi 65 ye emekli olurken onlar 55 ye emekli oluyor diye. Nöbet vs gibi sistemlerden dolayı istirahat hakları kısıtlı ve hatta hiç olmadığı için yıpranma payları olduğunu biliyorum. Ve bence sonuna kadar hak ediyorlar. Hayatının en güzel yıllarını hep dağlarda bizim için harcıyorlar şimdi çıkıp biz de nankörlük mü edelim. Zaten hakları neyse onu alıyorlar belki ayda 8-10 nöbet tutup yeri gelip istirahat edemiyorlar. Diğer devlet memurları 24 saat nöbetin ardından 72 saat istirahat edebilirken !

26
3
yanıtYanıtla
.:

valla ben 55 olmasını çok buldum, dediğiniz gibi çalışma şartları ve yıpranma paylarını düşününce emeklilik süreleri artmamalıydı.

yanıt11
yanıt3
yok ki:

55 e az diyenin. 55 askerimize çok bile, biz rahat uyuyalım diye - bilmem kaç dereceler de sabaha kadar nöbetteler

yanıt8
yanıt1
Mavi6125:

Kesinlikle çok fazla 55 yaş yazık bu ülkenin haline başka şeylerde batıyla kıyaslanıyoruz ama bizim şartları Oz aldığımız para aynı mı bunu tartışan yok askerlik kolay değil Bi de beğenmiyorsan yapma deniyor ya Bi de insanlarımız da çok bencil gerçekten ne hale geldik ya da getirildik

yanıt1
yanıt0
CEVAP:

Arkadaşlar yaş haddi 55, o yaştan sonra emekli maaşı alır daha fazla çalışamazsınız, eğer ki zorunlu görev süresini tamamlarsanız daha önceden mesleği bırakabilirsiniz, 20 sene + 5 sene yıpranma ile birlikte emekli olma hakkınız var lakin emekli maaşınızı 55te alırsınız

yanıt0
yanıt0
Turko:

Iscim 65 yaşında emekli olur vah ah gelir bunlarada oy verir

15
6
yanıtYanıtla
kjs:

atip tutma gel tendurek dagina beraber cikalim ne bis adamsin

yanıt9
yanıt9
EYT:

İlk başta emeklilik yaşları yükseltilmiş zannetim. Sonra emeklilik yaş haddini okudum. Askerlikten bahsediyoruz. Operasyon vs. vücut diri olmalı. Belli yaşın üstünde bu zor. Onların geç emekli olmamasını emsal göstererek değil kendi geç emekli olmanızı (prim günü belli zamanı doldurunca maaş alamamanızı) sorun edin. EYT ve Emekli maaş katsayısını (ne zaman düşürüldüğünü araştırarak), emekli maaşlarını tenkit edin.

yanıt4
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title