Haberler

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu İçin Açılan Davada Raporlar Çıktı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun seçildiği seçimin iptali için açılan davada, bilirkişi heyeti, mahkemenin başkanlık için karar verme yetkisinin olmadığını açıkladı.

Hidayet Türkoğlu'nun Türkiye Basketbol Federasyonu seçildiği seçimin iptaline ilişkin açılan davada sürpriz gelişmeler yaşandı.

MAHKEME KARAR VERMEK İÇİN YETKİSİZ

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun itiraz ettiği dava için bilirkişi heyeti raporunu tamamladı ve mahkemeye iletti. 3 kişilik bilirkişi heyeti, hazırladığı raporda mahkemenin Hidayet Türkoğlu'nun başkanlığı ile karar vermek için yetkisiz olduğu yönünde bir rapor sundu.

Öte yandan açılan davaya Spor Genel Müdürlüğü'nün de müdahil olduğu öğrenildi.

TBF'NİN YAPTIĞI YAZILI SAVUNMA

Davalı TBF cephesi mahkeme başkanlığına verdiği yazılı savunmadaki, açılan bu dava ile Hidayet Türkoğlu'nu itibarsızlaştırma gayretine düşüldüğü, bu kişilerin şöhret olma hevesinde oldukları vurgusu yapılarak açılan davanın usul ve esasa ilişkin olarak mahkeme tarafından reddedilmesi talep edildi.

TBF cephesi taraf ehliyeti olmadığı için davanın usul yönünden iptali gerekmesini talep ederken dilekçesinde, "TBF ana statüsüne göre genel kurulun iptalini ancak ilgililer isteyebilir ; kaldı ki davacı iddiasının hukuki değerlendirmesi SGM Tahkim Kurulu görevinde olup sayın mahkeme görevi dışındadır Ankara Asliye Hukuk Mahkemelerinin diğer federasyonların seçimlerine dair bir çok kararında hassasiyetle üzerinde durduğu bu görev tartışması nedeniyle dava, görevsizlik kararı verilerek reddedilmelidir" ifadesine yer verdi.

(Sporx)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Hidayet Türkoğlu Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title