Haberler

"Taşlı Yüzük" Sınav İptal Ettirdi

Güncelleme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), din görevlisi Tuğrul Çalışkan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'nı (DİB-MBSTS), "taşlı yüzük" takarak sınava girdiği gerekçesiyle iptal etti.

PUANINI BEKLERKEN İPTAL GELDİ

Nevşehir'de yaşayan din görevlisi Çalışkan (36), 8 Nisan'da Kayseri'de Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na katıldı. Heyecanla sınav sonucunu bekleyen Çalışkan'a ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Şenocak imzalı sınava taşlı yüzükle katıldığı gerekçesiyle sınavının iptal edildiğini belirten belge ulaştı.

Belgede Çalışkan'ın yüzüğünün salon kamerası kayıtlarından tespit edildiği bilgisine yer verildi.

"YÜZÜKLE İLGİLİ BİR UYARI YAPILMADI"

Sınav sonucu beklerken iptal kararını görünce şaşkınlık yaşayan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sınava girerken bize 'bozuk paraları, telefonları yanınıza almayın' diye uyarı yaptılar fakat yüzükle ilgili bir uyarı yapılmadı. Sınav sonucunu beklerken taşlı yüzük taktığım için sınavımın geçersiz sayıldığına dair belge geldi. Çok şaşırdım. İlgili birimlere itiraz edeceğiz." dedi.

"HİÇBİR ADAYIN KİTAPÇIĞIN TAMAMINI OKUDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Yüzüğe kopya amaçlı kamera yerleştirilebileceği düşüncesiyle sınavının geçersiz sayıldığını tahmin ettiğini aktaran Çalışkan, gelişen teknoloji sayesinde gömlek düğmesi veya gözlük gibi aksesuarlarda da aynı riskin olduğunu belirtti.

Çalışkan, şunları kaydetti:

"Farklı bir camide görev alma veya umre, hac görevi talebinde bu sınavın puanı gözetilir. Sınav kitapçığında yüzük ile ilgili uyarı yazıyormuş ama kitapçık oldukça geniş. Ben hiçbir adayın kitapçığı alıp da tamamını okuduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki salona girişte böyle bir uyarı yapılmadı. Yüzük içine kamera yerleştirilirse gömlek düğmesi veya gözlüğe de yerleştirilebilir. Bu benim için hayati derecede önemli bir sınav değildi ama aylarca üniversite sınavına hazırlanan kardeşlerimiz var, onlar için büyük mağduriyetlere neden olabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Nevşehir Kayseri Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title