Haberler

Taşköprü'de Kadın Çiftçi Eğitimi Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Taşköprü’nün Çetmi köyünde kadın çiftçilere eğitim verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Taşköprü'nün Çetmi köyünde kadın çiftçilere eğitim verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Merkez Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü protokol gereğince, Taşköprü ilçesine bağlı Çetmi köyünde kadın çiftçilere eğitim verildi.

Çetmi Köyündeki Kooperatifler Birliği toplantı salonunda verilen eğitimde, kadın çiftçilerin bilgi ve becerilerinin arttırılması hedefleniyor.

Kadın çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim öncesinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, "Bu hafta burada gıda ve hijyen başta olmak üzere her kişi için elzem olan bir çok konunun anlatılacak. Yörenin başta hayvancılık olmak üzere meyve ve sebze tarımı ile geçimini sağladık. Bu tür konular ele alınacak. Özellikle bu günlerde ceviz yetiştiriciliği konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ceviz çöğürü dağıtımı yapılacak. Ceviz tüketiminin insan sağlığı ve beslemesi açısından önemlidir" dedi.

Yaman, ayrıca bu tür eğitimlerin Daday ve Merkez ilçede de önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

Kadın çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Şallı, Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmaları Sezgin Acar ile Pınar Motoroğlu, il ve ilçe müdürlüklerinden eğitim veren teknik ve sağlık personelleri katıldı.

Kadın çiftçilere yönelik verilen eğitimin, Çetmi köyünde Cuma gününe kadar süreceği belirtildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Yaman Taşköprü Türkiye Çetmi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title