Haberler

Tarım İl Müdürlüğü'nden Anız Yakan Çiftçilere Uyarı

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, Hububat Sonrasında Yakılan Anızların, Topraktaki Birçok Mikro Organizmayı Yok Ettiğini Belirterek, Anız Yakan Çiftçilere Cezai İşlem Uygulanacağını Söyledi.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, hububat sonrasında yakılan anızların, topraktaki birçok mikro organizmayı yok ettiğini belirterek, anız yakan çiftçilere cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Keskin, yaptığı açıklamada, çiftçileri hububat sonrasında anızları yakmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Anız yakma toprağın kolay işlenmesi ve tohum yatağının hazırlanmasını nispeten kolaylaştırmaktadır. Ancak başta toprağın organik madde kaynağı olan sap ve saman yakılarak kül haline getirilmekte ve toprakta bulunan birçok faydalı böcek ile mikroorganizmaya, yabani hayvanlara zarar vermektedir" dedi.

Keskin, önemli bir yem kaynağı olan anız artıklarının ortadan kaldırılmasıyla, orman yangınlarına, çevre kirliliğine, trafik kazalarına, telefon ve elektrik iletim hatlarına, komşu tarladaki ekinlere büyük çevresel zararlar verdiğine işaret ederek, "Sürdürülebilir bir tarım için anızın yakılarak değil, uygun alet ve makinelerle toprağa karıştırılmasıdır. Aksine davrananlar hakkında cezai işlemler uygulanacaktır" diye konuştu.

(MY-TB-Y) 07.06.2008 13:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title