Haberler

    Tarihi Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Filme Konu Oldu

    1995-96 sezonunda Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek kaybettiği lig şampiyonluğu, "Yağmur: Kıyamet Çiçeği" isimli filme konu oldu.

    Trabzonspor'un 1995-96 sezonunda Fenerbahçe'ye kendi sahasında 2-1 yenilerek kaybettiği lig şampiyonluğu, bir filme konu oldu.

    Yönetmenliğini ve senaristliğini Onur Aydın'ın yaptığı 'Yağmur: Kıyamet Çiçeği' adlı filmde, bordo mavili camiayı derinden sarsan bu olayın yanı sıra, kanser hastalığı nedeniyle genç yaşta hayatını kaybeden müzisyen Kazım Koyuncu'nun hayat hikayesi anlatılıyor.

    10 BİN FİGÜRANIN ROL ALDIĞI FİLMİN BAZI SAHNELERİ AVNİ AKER'DE ÇEKİLDİ


    Haber61.net'in haberine göre, film yaklaşık 2 yıl süren ön hazırlık sonrasında; Trabzon, Hopa, Kazım Koyuncu'nun köyü Pançol'da ve İstanbul'da 9 hafta süren bir çalışma sonucunda çekildi.

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun izniyle Avni Aker Stadyumu'nda gerçekleşen çekimlere Trabzonspor'un taraftar grupları da katıldı. Engin Hepileri Kazım Koyuncu'nun kanser olduğu dönemi canlandırdığı sahneler için özel bir diyetle kilo verdi. Maç sahneleri ve miting sahneleri de dahil olmak üzere 10 bine yakın figürasyon kullanıldığı ifade ediliyor.

    'YAĞMUR: KIYAMET ÇİÇEĞİ'NİN ÖYKÜSÜ


    Yakın tarihin en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen Çernobil faciasından sonra eşini kanserden kaybeden Elena, oğlunun da aynı hastalıktan müzdarip olduğunu öğrenince çareyi tedavi için Türkiye'ye gelmekte bulur. Elena Trabzon'da tedavi süreciyle uğraşırken, bir gün Trabzonspor'da oynama hayaliyle yanıp tutuşan futbolcu Şenol ile tanışır. Şenol sonuna düşünmeden ilk görüşte kadına aşık olur...

    Öte yandan 1995-1996 futbol sezonunda şampiyonluğa doğru giden Trabzonspor son, maçta şampiyonluğu kaybedince, amigo Ahmet'in de dünyası başına yıkılır...

    Bir diğer yanda ise sesi ve kişiliği ile milyonlarca insanın gönlünde taht kuran Kazım Koyuncu vardır.

    BAŞROLLERDE ENGİN HEPİLERİ, ALTAN ERKEKLİ VE DEVRİM SALTOĞLU OYNADI


    Filmin yönetmenliğini ve senarsitliğini aynı adlı kitabın yazarı da olan Onur Aydın üstleniyor. Filminin oyuncu kadrosunda ise Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Sait Genay, SettarTanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova, Rıza Sönmez ve Serap Aksoy gibi isimler yer alıyor. Film, 19 Aralık 2014'te vizyona girecek.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Kazım Koyuncu Trabzonspor Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title